Telttailemaan lasten kanssa

13.07.2018

Nuuksion kansallispuiston ruuhkaisuus Haukkalammen ympäristössä saattaa lasten kanssa ajoittain hirvittää. Suosittelen kokeilemaan kansallispuiston pohjoispuolella sijaitsevan Salmen ulkoilualueen hienoja reittejä. Ulkoilualueella on kaksi puhdasta, kirkasvetistä lampea, jotka ovat lapsiperheille oivalliset kohteet.

Lue lisää

Kevät tuli Nuuksioon - Ihana alkukevään iltalenkki Nuuksiossa

19.04.2017

Pari viikkoa sitten päätimme lähteä lauantaina iltakävelylle Nuuksion kansallispuistoon. Hurautimme autolla Valklammentien parkkipaikalle ja lähdimme kohti Kattilaa. Polku on merkitsemätön, joten eväiden lisäksi mukaan pakkasimme myös Nuuksio Luukin retkeilykartan ja kompassin.

Lue lisää

Nuuksion alkeet 2 - helposti saavutettavat retkeilykohteet

30.03.2017

​Haukkalammen alueella riittää kauniita lampia ja kallioita. Jos Nuuksion kansallispuisto ei ole ennestään tuttu, on vaikea tietää, minne kannattaisi mennä. Tähän kirjotukseen olen koonnut helposti löydettävät kohteet Haukkalammen läheisyydessä.

Lue lisää

Nuuksion alkeet

23.03.2017

Nuuksion kansallispuisto tarjoaa retkeilyvaihtoehtoja kaiken tasoisille retkeilijöille. Nuuksiossa retkeily kannattaa aloittaa Haukkalammen alueelta, sillä se on helposti saavutettavissa ja alueella paljon selkeästi merkittyjä reittejä.

Lue lisää

Jälkiä pitkin Nuuksioon

16.03.2017

Kevätaurinko paistelee jo päivällä lämpimästi mutta usein yöllä mennään pakkasen puolelle vielä reippaasti. Maaliskuu on loistavaa aikaa eläinten jälkien tarkkailuun, kun ne ovat aktiivisempia kiima-ajan lähestyessä.

Lue lisää

Vihreässä värikylvyssä

31.10.2016

Lähdimme mieheni kanssa viime viikonloppuna pitkästä aikaa päiväretkelle Nuuksioon. Kesä ja syksy ovat olleet niin kiireiset, ettei yhdessä ulkoilulle tuntunut löytyvän aikaa. Mutta lauantaina aamukahvipöydässä päätimme lähteä yhdessä pidemmälle retkelle.

Lue lisää

Syksyiset mökkiseikkailut ja retki Nuuksioon

03.10.2016

Suomessa perinteisesti mökkeillään kesälomalla. Syksyn tullen moni mökki laitetaan talviteloilleen. Näin mökkiyrittäjänä meidän perheemme mökkeilykausi on kuitenkin sattuneesta syystä vasta aluillaan.

Lue lisää

Kuu kiurusta kesään…

25.05.2016

Uskon, että jokainen seuraa omalla tavallaan kevään saapumista pitkän pimeän talven jälkeen. Olkoon se naapurin kaunis vaahterapuu tai lehtiin vähitellen puhkeavat hiirenkorvat lenkkipolun varrella. Myös minulla on omat rituaalini kevään saapuessa. Joka kevät luonnon tarkkailu on minusta yhtä kiehtovaa.

Lue lisää