Kevät tuli Nuuksioon - Ihana alkukevään iltalenkki Nuuksiossa

19.04.2017

Pari viikkoa sitten päätimme lähteä lauantaina iltakävelylle Nuuksion kansallispuistoon. Hurautimme autolla Valklammentien parkkipaikalle ja lähdimme kohti Kattilaa. Polku on merkitsemätön, joten eväiden lisäksi mukaan pakkasimme myös Nuuksio Luukin retkeilykartan ja kompassin.

Lue lisää

Omenahillo porisemaan

03.09.2016

Valoisa kesä alkaa jo vähitellen jäädä taakse. Syksy ja pimenevät illat ovat pian täällä. Syksyssä ja erityisesti sadonkorjuussa on minulle jotain tuttua ja turvallista. Tähän aikaan mieleen nousevat aina lapsuuden kodin syksyiset askareet.

Lue lisää

Kotimainen orkidea kasvaa luonnonvaraisena

06.07.2016

On yksi kukka, jonka ilmestymistä odotan innolla joka kesä: Maariankämmekkä (Dactylorhiza maculata). Ensin ilmestyvät maata pitkin kasvavat ensimmäiset pitkänmalliset lehdet, jotka on helppo tunnistaa niiden täplikkäästä kuvioinnista.

Lue lisää

Alkukesän ihana koivunlehtitee

27.06.2016

Villiyrtteily on nyt trendikästä, eikä reseptin tarvitse olla kovinkaan monimutkainen. Tässä yksi helpoimmista villiyrttiresepteistä, jonka tiedän: koivunlehtitee.

Lue lisää

Yöttömän yön lemmentaika

20.06.2016

Suomalaiseen kansanperinteeseen kuuluvat juhannuksena tehdyt juhannustaiat. Muistan nuorena olleeni kiinnostunut taioista ja virvatulista. Virvatulta en ole koskaan nähnyt, mutta juhannustaikaa muistan kokeilleeni.

Lue lisää

Villiyrttejä säilöön talvenvaralle – osa 1

06.06.2016

​Onko mitään parempaa kuin valmistaa oma lämpöinen villiyrttijuoma synkkänä marraskuisena iltana, kun räntä vihmoo maisemaa. Silloin on ihanaa käpertyä sohvan nurkkaan takkatulen ääreen ja muistella mennyttä kesää.

Lue lisää

Rikkaruohosta superyrtiksi

29.05.2016

​Eräänä kesäkuisena aamuna ihailen jälleen kerran kotimme ympärillä avautuvaa keltaista kukkaloistoa. Ajatella – puoli hehtaaria voikukkaa.

Lue lisää

Kuu kiurusta kesään…

25.05.2016

Uskon, että jokainen seuraa omalla tavallaan kevään saapumista pitkän pimeän talven jälkeen. Olkoon se naapurin kaunis vaahterapuu tai lehtiin vähitellen puhkeavat hiirenkorvat lenkkipolun varrella. Myös minulla on omat rituaalini kevään saapuessa. Joka kevät luonnon tarkkailu on minusta yhtä kiehtovaa.

Lue lisää