Juhannuksen jalkakylpysuola karjalanruususta

21.06.2016

Villa Toinin pihalla kukkii valtoimenaan juhannusruusu ja sen vieressä samoihin aikoihin vaaleanpunainen “karjalanruusu”. Karjalanruusu ei ole kasvin virallinen nimi, mutta meidän perheessämme ruusu kulkee sillä nimellä.

Jalkakylpysuola_31.jpg#asset:559

Vaarimme Einon lapsuudenkoti oli Aution kylässä Karjalassa lähellä Viipuria. Einon kotitalon pihalla kasvoi tätä ruusua. Eino ja Toini-mummi kävivät aikoinaan katsomassa vanhaa kotipaikkaa. Kotitalosta oli jäljellä enää kivijalka, mutta entisellä pihamaalla kasvoi edelleen kaunis vaaleanpunainen ruusu. Eino ja Toini toivat sen juurakkona tuliaiseksi nykyisen Villa Toinin pihaan. Mielestäni ”karjalanruusun” terälehdistä saa valmistettua aivan ihanaa jalkakylpysuolaa.

Muutakin ruusulajiketta voi käyttää, mutta kannattaa valita lajike, joka tuoksuu mahdollisimman vahvasti. Esimerkiksi juhannusruusu käy loistavasti.

Jalkakylpysuola_1.jpg#asset:557
 
Jalkakylpysuola karjalanruususta
 
  • Karkeaa merisuolaa
  • Ruusun terälehtiä 
  • puhdas lasipurkki
 
Lisää lasipurkkiin kerroksittain merisuolaa ja ruusun terälehtiä.

Terälehdet voi myös kuivattaa, mutta mielestäni tuoksu säilyy parempana, jos käytetään tuoreita terälehtiä. Terälehtiä tarvitaan noin 1/3 suolan määrästä.

Jätä kansi auki ja sekoittele suolaa aina silloin tällöin. Ruusun tuoksu tarttuu suolaan ja saat ylellistä jalkakylpysuolaa helposti ja edullisesti.

Käytä suolaa noin ½ dl yhteen jalkakylpyyn.

Jalkakylpysuola_5.jpg#asset:558

-Annu