Juhannus on ohi – tästä se joulun odotus alkaa…

01.07.2016

Suomalaisten niin hartaasti odottama juhannus on nyt tältä vuodelta ohi ja mielen valtaa hieman haikea tunne, mitä seuraavaksi odottaa? Monen kesäloma alkaa juhannuksesta, mutta meitä, joilla loma siintää vasta kaukana usean kalenteriaukeaman takana, voi arjen kohtaaminen olla haastavaa. Mitä siis keksisi mieltä piristämään?

WP_20160626_12_35_55_Pro_161101_071124.j

Eilen kaupassa ollessamme mieheni sattui huomaamaan kirsikoita alle kolmen euron kilohinnalla. Mieheni perheessä hillojen teosta on tehty suorastaan tehdasmaista toimintaa ja minäkin olen niitä innostunut hieman kokeilemaan. Kirsikkahillo — ja nimenomaan hapankirsikoista tehty — on minun ehdoton suosikkini. Niinpä lähdimme kaupasta muutaman kirsikka- ja hillosokerikilon kera. Parasta hilloa toki tulisi oman puun kirsikoista, mutta hätä ei lue lakia.

Kirsikkahillon tekeminen on helppoa, työläin vaihe on kivien poistaminen. Mutta kun siitä urakasta on selvitty, laitetaan kattila tulelle ja kirsikat hillosokerin kanssa kiehumaan hiljaisella tulella n. 15 minuutiksi. Valmis hillo kauhotaan puhtaisiin kuumennettuihin purkkeihin ja kannet suljetaan tiukasti.

WP_20160627_18_19_32_Pro_161101_071127.j

Meidän isällämme on juhannuksena aina tapana tokaista, että ”nyt se sitten alkaa se joulun odotus”. Siitä inspiroituneena laitoin tällä kertaa muutaman kanelitangon kirsikoiden joukkoon porisemaan. Kaneli tuo hilloon ihanaa joulun makua. Niinpä meillä tuoksuikin eilen keittiössä ihanasti joulu – keskellä kesää!

Nyt on jotakin mitä maistella, joulua odotellessa.

-Kaisa