Suomen hienoin kokous- ja lomahuvila Villa Adele?

05.12.2019
hirsimokki_villa_adele_01.jpg#asset:1249

Villa Adelen suunnittelua aloittaessamme halusimme tehdä jotain poikkeuksellista. Tavoitteena oli todella pitkän elinkaaren hirsihuvila, joka yhdistää parhaita uusia ja vanhoja rakennustekniikoita. Tämä kaikki piti ottaa huomioon jo arkkitehtisuunnittelusta lähtien. Tarvittiin suunnitteluun yhteistyökumppani, jolla on vahva ymmärrys menneestä ja raikas näkemys tulevasta.

Arkkitehtisuunnittelussa huomioitava rakenne ja talotekniikka

Kumppaniksi valitsimme Porvoolaisen Saatsi Arkkitehdit, jonka arvot kohtasivat hyvin meidän kanssa: "Me SAATSI arkkitehdit pyrimme työllämme vaalimaan vanhaa ja luomaan uutta juurevaa, kestävää ja merkityksellistä ympäristöä. Työskentelemme sekä vaativan korjausrakentamisen että terveellisen uudisrakentamisen parissa. Intohimonamme on rakennustapa, joka toimii myötäsukaan luonnonlakien kanssa."

temp_villa_adele_julkisivu_itaan.jpg#asset:1240

Korkeatasoinen vuokramökki perinteisesti rakennettuna

Arkkitehtitoimiston kanssa päädyttiin perinteiseen tuulettuvaan alapohja- ja yläpohjarakenteeseen. Valitsimme painovoimaisen ilmanvaihdon sen pitkän elinkaaren ja luotettavuuden takia. Huonejärjestys jäsentyi ilmanvaihdon takia suurien massiivitiilipiippujen ympärille luontevasti.

Luonnonmukaiset materiaalit

Huvilan seinärakenteet ovat PEFC-sertifioitua suomalaista kelohirttä. Näin varmistumme, että metsän moninaisuus turvataan, metsän kasvu jatkuu ja se säilyy virkistyskäyttöön sopivana.

IMG_20191027_135320.jpg#asset:1387

Pyrimme välttämään betonin käyttöä sen hiilijalanjäljen takia mahdollisimman pitkälle. Tämä oli yksi syy, kun kivijalka päätettiin tehdä luonnonkivestä. Kun mökki joskus toivottavasti satojen vuosien päästä on purettava, voi kivet käyttää seuraavassa projektissa.

Eristeenä käytämme Termexin kierrätyssellusta valmistettua Green Plus+ -selluvillaa. Green+ -selluvillassa palonestoaineena toimii luonnon savi! Päädyimme yhteistyöhön Termexin kanssa erinomaisen palvelun ja avoimmuuden ansiosta. Muovien käytön minimoimme rakennuksessa kaikin tavoin.

Kaikessa panostamme laatuun ja pitkään elinkaareen ja sitä kautta pieneen hiilijalanjälkeen.

Valmis toukokuussa 2020

Villa Adelen on määrä valmistua toukokuussa 2020. Ensi kesänä ensimmäiset vieraamme pääsevät jo nauttimaan upeasta hirsihuvilasta järven äärellä.

hirsimokki_villa_adele_02.jpg#asset:1250

Mökin suurista ikkunoista ja talon mittaiselta katetulta terassilta on suora näkymä järven yli Nuuksion kansallispuistoon. Olisipa jo kesä...

-Matti / Hawkhillin tiimi