Lammella.

10.06.2016
Hawkhill-from-the-air.jpg#asset:531

Kun mietimme blogillemme nimeä, keksimme monta hyvää ehdotusta. Parasta oli vaikea valita. Lopulta esiin nousi yksi sana, jonka jokainen meistä tunnisti heti omakseen.

Hawkhill Naturen mökit ja villat sijaitsevat Uudellamaalla, Kaitlammen rannalla Nuuksion järviylängöllä, aivan Nuuksion kansallispuiston rajanaapurina. Lapsuusaikoina perheellämme oli Kaitlammen rannalla käytössä kesämökki, Villa Armas. Olemme kotoisin Tervalammelta, joten mökille oli matkaa kotoa vain kolme kilometriä. Mökkireissuja ei tarvinnut kovin paljon suunnitella ja sinne lähdettiin, vaikka vain piipahtamaan uimassa.

kaisalammella.jpg#asset:532

Kaitlammen vesi on aina ollut hyvin puhdasta, eikä siellä ole sinilevää. Muissa lähialueen matalammissa järvissä on aina esiintynyt sinilevää ja siksi äiti aina kehottikin meitä menemään lammelle uimaan. Kotona puhuttiin Lammesta, se sopi suuhun paremmin kuin Kaitlampi. Kaikki tiesivät, missä Matti on, jos hänen sanottiin lähteneen Lammelle.

Lammelle päästiin joskus auton kyydissä tai matka taitettiin polkupyörällä. Muistan usein polkiessani laskeneeni ylämäkien lukumäärää. Montako on vielä jäljellä? Kotoa lähtiessä niitä oli viisi ja ensimmäinen niistä oli se pahin – Muslahdenmäki! Se on niin jyrkkä, etteivät kaikki aikuisetkaan pääse sitä pyörällä ylös, mutta aina yritettiin ja joskus onnistuttiinkin. Perille saavuttiin aina hikisenä.

FotorCreated.jpg#asset:530

Järvessä pulikoitiin tuntitolkulla. Opimme kaikki nopeasti uimaan, sillä Kaitlampi on syvä. Keskisyvyys taitaa huidella siinä 11–12 metrin välillä. Syvin kohta on 19 metriä. Mutta syvyydenpelosta ei ollut tietoakaan, kun mentiin uimapatjalla keskelle järveä ja ylikin toiselle puolelle. Siellä oli hyvä kallio, jolle saattoi uida huilaamaan ja sitten takaisin. Nykyään sen parhaan lekottelupaikan lähellä on mökki, joten tätä huvia ei enää saata tehdä. Paras temppu oli, kun opittiin seisomaan uimapatjan päällä keskellä järveä. Ihan helppoa se ei ole, mutta onnistuu kyllä. Pitääpäs kokeilla tänä kesänä, vieläkö taito on tallella.

sauna-8.jpg#asset:533

Lapsuusmuistoja on joskus mukava pysähtyä muistelemaan. No mutta, täytyypä tästä lähteä Lammelle – mutta ei uimaan vaan töihin. Vaikka Kaitlammen rannat ovatkin nyt työpaikkamme, tuo Lammella-sana vieläkin mukavan lämpöisen tunteen mieleen lapsuusajoilta. Sitä samaa tunnetta toivomme voivamme välittää myös asiakkaillemme.

Lammella. Kotona.

-Kaisa