Luonnonrauha tuo tehoa kokoukseen

09.03.2017

Kokoukset ja palaverit ovat tärkeä osa yrityksen liiketoimintaa. 925 tutkimuksen mukaan 60 prosenttia suomalaisista työntekijöistä on sitä mieltä, että palavereja on liikaa. Yli puolet on saman tutkimuksen mukaan sitä mieltä, ettei kokouksiin valmistauduta riittävästi. Saman tutkimuksen mukaan ihmiset kokevat, että kokouksissa käytetään liikaa aikaa suhteellisen pieniin asioihin ja merkittävät päätökset joudutaan tekemään kiireessä.

Kokouksen-järjestäminen-mökillä.

Itse päivätyössäni koen, että päivät ovat hektisiä, palavereja on paljon ja kiire on jatkuvaa. Lammella työskennellessäni mieli lepää silloinkin, kun töitä on paljon. Useissa tutkimuksissa on osoitettu, että luonnolla on merkittäviä ihmisten hyvinvointia edistäviä vaikutuksia. Aloin pohtimaan, miten luonnonrauha vaikuttaa kokousten luonteeseen, ajankäyttöön ja onnistumiseen.

Meillä Lammella käy paljon erilaisia kokousryhmiä. Luonnon läheisyys, kaunis järvimaisema, oma ranta ja sauna luovat puitteet, jossa on helppo rauhoittua ja keskittyä olennaiseen. 

Mökkikokous-Nuuksiossa.jpg#asset:722
Mökkikokous on erilainen kokemus

Asiakkaamme ovat järjestäneet meillä erilaisia työpajoja, workshoppeja ja johdon strategiapalavereja. Luonnon rauha, puhdas ilma ja häiriötön ympäristö helpottavat keskittymään. Tässä ympäristössä on helppoa järjestää onnistunut kokous.

Strategiapäivän-tai-palaverin-aamiai

Onnistunut palaveri luonnon keskellä

Metsäntutkimuslaitoksen (Metlan) selvityksen mukaan jo viisi minuuttia metsässä riittää kohentamaan mielialaa. Saman selvityksen mukaan jo 20 minuutin oleskelu metsässä laskee verenpainetta. Selvityksessä kävi myös ilmi, että jo metsän näkeminen ikkunasta virkistää mieltä.

Ei siis ihme, että palaveri tai strategiapäivä metsän keskellä tuottaa parempia tuloksia. Nuuksion korven keskellä, järven rannalla rauhoittava luonto on joka puolella. Kokouksessa voi istua rennosti villasukat jalassa takan lämmössä ja ehkäpä uusi idea tai ratkaisu löytyy nopeammin, kun katselee ikkunasta vihreää metsää konttoriseinien sijaan.

Palaveri-mökillä.jpg#asset:726

Useiden tutkimusten mukaan rentoutuneena ihminen tekee parempia päätöksiä sekä on luovampi. Jos tutkimusten mukaan luonto rauhoittaa ja pitää mielen virkeänä, niin parhaiden päätösten pitäisi kai syntyä juuri luonnon ympäröimänä. Kukapa ei käyttäisi mieluummin 10 minuutin taukoa metsässä kävellen tai laiturinnokassa istuskellen kuin kahviautomaatille laahustamiseen.

Kokouksessa voi istua rennosti villasukat jalassa takan lämmössä ja ehkäpä uusi idea tai ratkaisu löytyy nopeammin, kun katselee ikkunasta vihreää metsää konttoriseinien sijaan.

Harva meistä pystyy istumaan kokouksessa koko päivän yhtä soittoa, ilman taukoja. Minä hyödyntäisin sen kiipeämällä Haukkamäelle nauttimaan maisemista tai soutelisin järvelle ihailemaan Nuuksion kansallispuistoa.

Palaveri-luonnonrauhassa.jpg#asset:723

Tervetuloa Lammelle mökkikokoukseen!

-Matti


Hawkhillin Kokoukset -sivulta löydät lisätietoja palveluistamme.

Lähteet: