Nimim. Järkyttynyt naisautoilija

26.09.2016

En ole koskaan kirjoittanut mielipidepalstalle, mutta nyt olen niin tolaltani, että blogi-kirjoitus on aivan pakko kirjoittaa.

WP_20140816_09_28_17_Pro.jpg#asset:641

Ajelin viime viikolla hiekkatietä hiljalleen Lammelle päin. Käännyin mutkan jälkeen lyhyelle suoralle tieosuudelle, joka nousee ylöspäin pienen kalliontöppörän päälle. Yhtäkkiä takaoikealta suoraan eteeni kiilasi nuorukainen! Tyyppi ilmestyi eteeni aivan puskista, mitenkään ennalta arvaamatta. Autoni etupuskurin ja kiilarin väliin jäi maksimissaan kaksi metriä väliä.

Olin niin yllättynyt tilanteesta, että en ehtinyt jarruttaa, en huutaa kauhusta, enkä painaa torvea. Kaikki tapahtui silmänräpäyksessä. Kaveri kuitenkin kiihdytti tyynesti vauhtiaan – ilmeisesti minut huomattuaan – eikä tuntunut olevan moksiskaan tapahtuneesta.

Sydän pamppaillen pysäytin autoni pienelle levennykselle. Sitten tajusin, että nyt tarvitaan todistusaineistoa. Ryhdyin etsimään kännykkääni. Sillä aikaa nuorukainen oli pysähtynyt vähän matkan päähän ja näin hänen kääntyvän minua kohti. Sain vihdoin video-asetuksen päälle ja aloin kuvata. Samalla hetkellä tyyppi lähti kuitenkin uudelleen liikkeelle, nyt päinvastaiseen suuntaan ja katosi näkyvistä.

WP_20150529_21_57_04_Pro.jpg#asset:642

Valitettavasti videon laatu ei ole hyvä, eikä kaahari ole luultavasti siitä tunnistettavissa. Nuoria pitää ymmärtää, mutta tämä oli todella edesvastuutonta! Meille olisi molemmille voinut käydä todella huonosti, hiljaisesta vauhdistani huolimatta.


Noh, huumori sikseen, kehotan kuitenkin varovaisuuteen ajellessanne metsäteillä. Näitä nuorukaisia ja isompiakin perheitä on nyt liikkeellä eikä pelkästään aamu- tai iltahämärässä, vaan myös keskellä päivää. Tämäkin tapaus nimittäin tapahtui aamupäivällä klo 11.33 kirkkaassa auringonpaisteessa.

Ajakaa varovasti.

-Kaisa

Hirvestyskausi alkoi viime lauantaina 24.9.2016.