Nuuksio kiinnostaa kansainvälisiä bloggareita

07.03.2018

Meillä Haukkamäellä on vuosien varrella käynyt paljon mediavieraita ympäri maailmaa. Vieraat ovat usein tulleet Visit Finlandin tai Visit Espoon kutsumana. Helsinkiä markkinoidaan perustellusti maailman luontopääkaupunkina, sillä harvassa pääkaupungissa luonto on yhtä vahvasti läsnä kuin Helsingissä ja alle tunnin ajomatkan päässä ydinkeskustasta voi rentoutua keskellä jylhää jääkauden muovaamaa metsää. 

2018_Korealaiset_matkanjarjestajat-2-of-12.jpg#asset:903Singaporelaisia bloggareita Villa Taavetissa tammikuussa 2018

Nämä mediavierailut lisäävät Nuuksion ja pääkaupunkiseudun alueen näkyvyyttä ja ovat sen vuoksi meille alueen yrittäjille ensiarvoisen tärkeitä näytön paikkoja. Tutut suomalaiseen mökkielämään kuuluvat elementit toistuvat vierailuissa: saunotaan, savustetaan yhdessä kalaa, istutaan tulilla ja nautitaan luonnon rauhasta. Monet käynneistä ovat kuitenkin olleet työurani mieleenpainuvimpia.

crowded-planet-annu-hawkhill-nature-cooking.jpg#asset:877Kuva: The Crowded Planet

The Crowded Planet

Parhaiten mieleen jääneitä vieraita ovat olleet The Crowded Planet –blogin äärimmäisen mukavat Margherita Ragg ja Nick Burns. He ovat todellisia Suomi-faneja ja ovat käyneet Suomessa useaan otteeseen. Kesällä 2016 he päättivät kävellä Porvoosta Ahvenanmaalle kuukaudessa. Reitti kulki Porvoosta Sipoonkorven kautta Helsinkiin ja edelleen Nuuksion kansallispuiston läpi Vihtiin. He saapuivat kävellen Kattilaan, josta haimme heidät veneellä Villa Armaaseen. Edelliset yöt oli nukuttu teltassa.

crowded-planet-hawkhill-nature-villa-armas.jpg#asset:881Kuva: The Crowded Planet

Alkukesän kelit olivat tuolloin olleet hieman oikulliset, joten meidän vaatimattomin mökkimme, Villa Armas, oli heille oikein mieluisa majapaikka. Puusauna laitettiin yhdessä lämpiämään ja vihta tehtiin yhdessä Haukkamäellä. 

crowded-planet-hawkhill-nature-vihta.jpg#asset:879Kuva: The Crowded Planet

Kalan savustuessa tulilla vieraat nauttivat saunan löylyistä ja uimisesta. Myöhemmin Margherita julkaisi vielä blogissaan kirjoituksen parhaista saunakokemuksistaan ja meidän pieni Armas oli päässyt hänen Top 5 -listaansa!

crowded-planet-hawkhill-nature-swimming.jpg#asset:878Kuva: The Crowded Planet

The Crowded Planet kirjoitti kokemuksestaan pitkän blogikirjoituksen, jossa on myös kattava kuvaus heidän kokemuksistaan Hawkhillillä.

crowded-planet-sauna-armas-annu.png#asset:880Kuva: The Crowded Planet

Clo & Clem

Ranskalainen pariskunta Clo ja Clem osallistuivat Visit Finlandin järjestämään Tour de Relax -kilpailuun. 

Kuva: Cloe & ClemKuva: Clo & Clem

Kilpailussa oli mukana kansainvälisiä bloggareita ympäri Eurooppaa. Ryhmät kiersivät pareittain eri alueilla ympäri Suomea. Clo ja Clem tekivät kierroksen Nuuksion ja Hangon välisellä alueella. Clon ja Clemin saapuessa alkukesän ilta oli sateen jäljiltä äärimmäisen tyyni ja kaunis. He olivat aivan innoissaan, kun saivat kuviinsa täydellisen tyynen heijastuksen järven pinnalla. Me nappasimme tietysti myös omamme.

blogi_kaitlampi.jpg#asset:882

Kiersimme yhdessä pienen lenkin Haukkamäellä ja savustimme kalaa nuotiolla. Järvivesi tuntui Välimeren aaltoihin tottuneille hieman raikkaalta, mutta saunasta piti totta kai pulahtaa riemusta (tai kauhusta) kiljaisten uimaan.

Cloeetclem-savulohi.jpg#asset:899Kuva: Clo & Clem

Clo & Clem julkaisivat vierailusta blogissaan videon

Clo & Clem voittivat Tour de Relax -kilpailun ja samalla uuden matkan heidän valitsemiinsa kohteisiin, jotka olivat olleet ympäri Suomea mukana kilpailussa. Iloksemme elokuussa 2017 he halusivat sisällyttää majoituksen Hawkhillillä palkintomatkansa ohjelmaan. 

Cloeetclem-kissa.jpg#asset:894Kuva: Clo & Clem

Mukana heillä oli kaksi bloginsa innokasta seuraajaa sekä Kiwi-kissa. Vieraat nauttivat illallisesta nuotiolla, saunasta ja kauniista kesäillasta ja olivat innoissaan suomalaisen mökkielämän monista mahdollisuuksista. Myös tälle vierailulle he halusivat ehdottomasti sisällyttää kalan savustamisen nuotiolla ja ruokailun tulen ääressä Hawkhillin kodalla.

Cloeetclem-kantarelli.jpg#asset:893Kuva: Clo & Clem

Yksi vieraista yöpyi Villa Einon pihassa Honkalinnun Tentsilessä.

Cloeetclem-ilta-tentsile.jpg#asset:892

Myös tästä kesän 2017 vierailusta julkaistiin video.

Korean TV

Kesän 2017 mediavieraista mielenkiintoisimpia olivat Korean Tv Korean UBC Stopover of My Life TV Travel Series. Ohjelman päähenkilö on fiktiivinen perheen isä, joka matkustaa työkseen ja haluaa työmatkan lomassa vähän lomailla. Ohjelma esittelee Stop over -kohteita ympäri Suomea. Nuuksiossa he pysähtyivät Luontokeskus Haltiassa, Green Windowlla Kattilassa ja meillä Haukkamäellä.

Korean-TV-nuotio.JPG#asset:873Korean-TV-tarjoiluja.JPG#asset:874

Haukkamäellä tunnelmoitiin nuotiolla, kerättiin sieniä, marjoja ja ihmeteltiin mökkielämää. Saapuminen Haukkamäelle tapahtui tällä kertaa järven yli meloen. Vieraat ihmettelivät puhdasta luontoa, hiljaisuutta, sinistä taivasta ja sitä, että marjoja voi kerätä ihan itse omin käsin lähimetsästä. Myös Kattilan savusauna oli heille hieno kokemus.

Korean-TV-kirves-puukko.JPG#asset:872Korean-TV-haukkamäki.JPG#asset:871

Tästä vierailusta löytyy videoita täältä ja täältä.

-Annu