Pyöräillään yhdessä

21.08.2016

Pidämme mieheni kanssa molemmat pyöräilystä ja lähdemme mielellämme yhdessä reissuun. Oikeastaan tuo yhdessä on ehkä hieman harhaanjohtava sana, sillä meidän perheessämme se ei käytännössä tarkoita sitä.

Mieheni on tasamaa- ja alamäkispesialisti, kun taas minä olen ylämäkiexpertti. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tasamaalla ja alamäissä mieheni katoaa horisonttiin ja ylämäissä minä ampaisen ohi kuin raketti mieheni jäädessä telineisiin mäen juurelle. Mäen päällä on yleensä vuorossa joko alamäki tai sitten tasamaata, jolloin mieheni – ylämäestä selvittyään – kiitää ohitseni ja katoaa taas horisonttiin. Emme siis vietä kovinkaan paljon matka yhdessä, mutta molemmat nauttivat reissusta kaikesta huolimatta.

WP_20160717_18_05_06_Pro.jpg#asset:610

Meidän pääasialliset pyöräilykohteemme ovet Vihti, Kirkkonummi ja Espoo sekä tietysti Nuuksion alue. Nuuksiossa onkin mahtavia pyöräilymahdollisuuksia ja koska alue sijaitsee järviylängöllä, haastetta riittää meille molemmille: ylä- ja alamäkiä piisaa.

WP_20160721_14_30_52_Pro.jpg#asset:613

Tänä kesänä kävimme kuitenkin niin mukavalla pyöräreissulla Belgian Antwerpenin ja pienen Retien kaupungin välillä, että tästä on pakko kirjoittaa pieni juttu. Saimme ystäviltämme lainaksi pyörät. Olisin saanut reissuun sähköpyörän lainaksi ja kävinkin sitä kokeilemassa. Mahtava vekotin! Sillä voittaisin jopa mieheni tasamaaosuuksilla. Mutta jotenkin tuntui siltä, että se on juksaamista, ajaminen oli liian helppoa. Niinpä valitsin vaihteettoman peruspyörän menopelikseni.

WP_20160721_11_50_19_Pro.jpg#asset:611

Belgiassa risteilee monta kanavaa ja seurasimmekin Antwerp-Turnhout -kanavan vartta koko matkan. Matka on tasamaata ja sisälsi hyvin vähän nousuja. Kanava on liikenteeltään hiljainen ja sen vasemmalle reunalle on rakennettu miltei koko matkalle kevyenliikenteenväylä, jota oli mukava ja turvallista pyöräillä. Reitin varrella oli mukavia kahviloita, joihin saattoi pysähtyä kahvittelemaan tai jopa lounaalle. Näimme monia lintulajeja, kauniita kukkia ja hienoja maisemia.

WP_20160721_14_35_39_Pro.jpg#asset:614

Matkaa meille kertyi yhteensä 72 km, mutta koska se oli tasamaata emme olleet väsyneitä samalla tavalla kuin Suomessa pyöräillessämme, toki kilometrivauhti hieman hidastui loppua kohti. Matkaan meillä meni lounas- ja vessataukojen kanssa aika tarkkaan 6 tuntia. Belgiaa ei ehkä ihan ensimmäiseksi ajattelisi pyöräilymaana, mutta pyöräily on siellä hyvin suosittu harrastus. Jos saatte mahdollisuuden, kannattaa kokeilla.

Mukavia pyöräreissuja!

-Kaisa