Vähäpäästöistä ruokaa rikkaruohoista

11.06.2020

Villiyrttien paras keräilyaika on juuri nyt käsillä. Ruokailu muodostaa merkittävän osan yksittäisen ihmisen tai monen matkailuyrityksen hiilijalanjäljestä. Tekemällä oikeita valintoja voimme pienentää ruokailusta aiheutuvia päästöjä. Kasvisruokailun ohella yksi tapa pienentää hiilijalanjälkeä on opetella hyödyntämään villivihanneksia.

WP_20150523_14_56_04_Pro.jpg#asset:515

Hawhillin ohjelmapalvelutuotantoon on jo 10 vuoden ajan kuulunut villiyrtiretket ja -työpajat. Lisäksi olen kertonut villiyrttien ilosanomaa asiakkaille Nuuksion metsissä ja ympäri pääkaupunkiseutua. Kymmenen vuotta sitten villiyrttiharrastus oli ehkä harvoille tuttu. Nyt tilanne on muuttunut ja kiinnostus luontoa ja samalla villiyrttien hyödyntämistä kohtaan on kasvanut. Se on todella hieno asia.

Koivu-runko-alhaaltapäin-mustavalkoinen.jpg#asset:1521

Olen kuitenkin huolestuneena seurannut erilaisissa sosiaalisen median kanavissa tapahtuvaa kasvien tunnistusta. Osa keräilijöistä tuntuu ajattelevan, että kaikki mikä on vihreää on syötävää. Jotta villiyrttiharrastus on turvallista, on aloitettava helposti tunnistettavista kasveista ja niiden hyödyntämisestä ja edettävä kasvien tunnistamisessa kasvi kerrallaan.

Villiyrttiretkellä tai -kurssilla villiyrttien tunnistuksen perustaidot tulevat tutuksi ja samalla opit kasvien erilaisia säilöntätapoja. Liveretkien ja -kurssien lisäksi kehittämämme Villiyrttien lyhyt oppimäärä -digikurssin antaa hyvät perustiedot villiyrttien hyödyntämiseen.

web_villiyrtti_annu_nuotiolla.jpeg#asset:1466

Nyt kun lomakausi on aluillaan ja monet suuntaavat maaseudun rauhaan, on hyvä hetki oppia uusi kiehtova harrastus. Oheisesta linkistä saat tämä digikurssin erikoistarjoushintaan 29 €. Tarjous voimassa viidellekymmenelle ensimmäiselle kurssin ostajalle. Käytä koodia HAWKHILL, jolla saat tämän käytännönläheisen kurssin huippuedullisesti.

Osta kurssi tästä: https://www.hawkhill.fi/ohjelmaa/villiyrttikurssit