Telttailemaan lasten kanssa

13.07.2018

Nuuksion kansallispuiston ruuhkaisuus Haukkalammen ympäristössä saattaa lasten kanssa ajoittain hirvittää. Suosittelen kokeilemaan kansallispuiston pohjoispuolella sijaitsevan Salmen ulkoilualueen hienoja reittejä. Ulkoilualueella on kaksi puhdasta, kirkasvetistä lampea, jotka ovat lapsiperheille oivalliset kohteet. 

Telttaretki-kyltit.JPG#asset:866

Iso-Parikkaasta ja alueelle saapumisesta löydät lisätietoa aiemmasta postauksestamme. Hieman sivussa omassa rauhassaan Ison-Parikkaan naapurina on hieman pienempi lampi, Vähä-Parikas. Se on isonveljensä tapaan myös kirkasvetinen erämaalampi. 

Lähde lapsen kanssa rohkeasti retkelle

Nuorimmaisen lapseni ollessa kuusivuotias, hän ilmoitti haluavansa mennä telttailemaan. Eräoppaana en tietenkään voinut tyytyä telttaretkeen takapihalla, sillä telttailu tulee tietenkin tehdä kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, eli majoittelet ja ruokatarpeet rinkassa kansallispuiston läpi kannettuna. 

Niinpä lähdimme eräänä iltapäivänä kotoamme Tervalammelta pientä polkua pitkin kohti Ison-Parikkaan eteläpäätä. Jossain kohdassa suuntamme hieman lipsui ja päädyimme Korpinkallion alle. Pienen samoilun jälkeen saavuimme illan suussa majapaikkaamme Vähä-Parikkaalle ja pystytimme teltan nuotiokatoksen taakse.

telttaretki-teltta.JPG#asset:867

Heinäkuun ilta oli ihanan lämmin ja niinpä teltan pystytyksen jälkeen pulahdimme molemmat virkistävälle uinnille kirkasvetiseen lampeen. Ranta on hiekkapohjainen ja loivasti syvenevä ja sen vuoksi erinomainen ranta erityisesti lasten kanssa. Otolla oli onkivälineet mukana ja uinnin jälkeen hän innostui kokeilemaan myös kalaonnea.

telttaretki-uinti.JPG#asset:868Telttaretki-onginta.JPG#asset:870

Myöhemmin illalla nuotiopaikalle tuli myös vanhempi pariskunta paistamaan lohifilettä samoilla tulilla. Jutustelimme heidän kanssaan ja he muistelivat edellisiä kertojaan Vähä-Parikkaalla. Syötyään he jatkoivat matkaansa ja hämärän tultua myös me kömmimme telttaan unille. Ulkoilmassa vietetyn päivän päätteeksi poika nukkui sikeästi kuin tukki aamuun asti.

Aamulla keittelimme vielä tulilla aamupuurot ja kaakaot ja lähdimme rinkkojen kanssa Kattilan kautta kotimatkalle.

Telttaretki-aamupala.JPG#asset:865

Telttaretkemme oli kaikin puolin onnistunut ja suosittelen lämpimästi Vähä-Parikasta ensimmäisen telttaretketkin kohteeksi. Se on yleensä rauhallisempi nuotiopaikka, ranta on mukava ja nuotiopaikalla on katos. Jos ei halua kävellä kovin pitkään, matka Paratiisin tai Etelälahden parkkipaikalta ei ole liian pitkä perille. Kattilasta matkaa tulee hieman enemmän, mutta sieltä kulkee myös kesäaikaan bussi 245A Espoon asemalle, joten retken toteutus onnistuu myös ilman autoa. 

-Annu