Vanhasta navetasta syntyi täydellinen hääpaikka

02.08.2016

Vietimme viime viikolla hääpäivää vaimoni kanssa. Juhlapäivän kunniaksi kaivoimme hääkuvamme esiin ja muistelimme muutaman vuoden takaisia häitämme.

Häät vietettiin Villa Toinin pihapiirissä sijaitsevassa navetassa, joka nykyään kulkee nimellä Hawkhillin Klubitalo. Navettaa oli 1970-luvulta lähtien pidetty lähinnä varastona ja vielä saman vuoden huhtikuussa tila näytti tältä:

13639432_10154960034479881_78697722_o.jp

Navetan kunnostus juhlapaikaksi alkoi talkoilla, joiden seurauksena valtaosa tavarasta meni kaatopaikalla, osa tavaroista vietiin toisaalle säilöön ja osa esineistä jätettiin koristamaan juhlatilaa ja ylläpitämään vuonna 1936 rakennetun navetan tunnelmaa.

Navetan kätköistä löytyi muun muassa Eino-vaarin vanha Masseu Ferguson -traktori, joka päätettiin jättää juhlatilaan.

IMG_3.jpg#asset:593

Navetan ylisillä on perinteisesti ollut erillinen kanala. Niin myös meidän navetassamme. Mietimme mitä tekisimme tuolle huoneelle keskellä suurta tilaa. Lopulta päätimme avata osan seinistä, mutta jättää sen osin erilliseksi tilaksi. Tilaan rakensimme täysin varustellun baaritiskin jääkaappeineen kaikkineen. Baariin luotiin myös pieni ”sikarinurkkaus”, johon kalusteet ja vanhat Kodin Kuvalehdet löytyivät navettaa siivotessa.

baarikollaasi.jpg#asset:591

Navetan kätköistä löytyi myös loistokunnossa oleva Toini-mummin vanha sohvaryhmä, joka vaati vain pienen puhdistuksen tekstiilipesurilla. Huonokuntoinen sohvapöytä hiottiin ja maalattiin. Vielä muutama tyyliin sopiva lamppu Ikeasta ja kasa vilttejä viilenevän kesäillan varalle. Syntyi pieni istuskelunurkkaus tanssin pyöreissä väsyneille juhlijoille.

lounge.jpg#asset:601

Vanhoihin ikkunankarmeihin nidottiin kiinni liitutaulumaalilla maalatut vanerilevyt. Niihin saatiin kirjoitettua pöytäkartat, ruokalistat ja baarimenu. Tila itsessään on niin upea ja täynnä perisuomalaista maalaisromantiikkaa, ettei se paljon koristeita kaipaa.

kollaasi.jpg#asset:600

Vuosikymmenten aikana kerääntyneen pölyn jynssääminen juuriharjalla lattiasta, seinistä ja kattoparruista oli odotettua suurempi urakka, mutta työ oli sen arvoista.

Vietimme unohtumattomat juhlat ystäviemme ja perheemme kanssa.

IMG_9978.jpg#asset:599


IMG_0267.jpg#asset:597


IMG_16.jpg#asset:594


IMG_21.jpg#asset:595


IMG_24.jpg#asset:596

-Matti