Ihana villiyrttipiiras

21.05.2018

Nyt kun kesä on kukkeimmillaan kannattaa ottaa kaikki hyöty irti villiyrteistä ja yllättää perhe tai kesävieraat villiyrttipiiraalla. Pohjaksi käy mikä tahansa suolainen piirakkapohja tai valmispohja. Itse pidän juustoraastetta sisältävästä pohjasta, koska siitä tulee mukavan rapsakka.

Kerää piirakkaa pihalta tai niityltä puhtaita yrttejä.

Yrttien tulisi olla kuivia. Älä siis kerää heti aamusta tai sateen jälkeen.
villiyrtti_piiras_resepti_4.jpg#asset:931

Villiyrttipiirakkaan sopivia kasveja ovat:

Nokkonen - muista kiehauttaa ennen käyttöä!
Maitohorsma
Vuohenputki
Siankärsämö
Voikukan terälehdet
Ruohosipuli

Huuhtele kasvit ja silppua pieneksi. Tarvitset pyöreään piirakkavuokaan noin 4 dl silputtuja yrttejä. Nokkonen kannatta pikaisesti kiehauttaa muut kasvit eivät sitä vaadi.

villiyrtti_piiras_resepti_3.jpg#asset:930

Villiyrttipiiras

Pohja

2 dl vehnäjauhoja

1 ½ dl graham- tai spelttijauhoja

1 ½ dl juustoraastetta

150 g voita tai margariinia

½ dl vettä

Täyte

4 dl villiyrttisilppua

2 dl ruokakermaa

3 munaa

2 dl juustoraastetta

mustapippuria ja yrttisuolaa

Sekoita jauhot ja juustoraaste keskenään. Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina kevyesti painellen voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. 

Lisää silputut yrtit pohjan päälle. Sekoita munat ja kerma ja lisää ne yrttisilpun päälle. Lisää hieman yrttisuolaa mustapippuria. Päälle juustoraastetta ja silputtua ruohosipulia.

Paista 200 C noin 30 minuuttia.

villiyrtti_piiras_resepti_1.jpg#asset:927

 -Annu