Vuokramökki vai vuokrahuvila?

23.11.2017

Meiltä silloin tällöin kysytään, mikä on vuokramökin ja vuokrahuvilan ero. Virallista määritelmää ei tietenkään ole olemassa, mutta meillä Villa Eino, Villa Anna ja Villa Armas ovat vuokramökkejä. Sen sijaan Villa Taavettia, Villa Mariaa ja Villa Juhania kutsumme vuokrahuviloiksi.

Meillä Haukkamäellä keskeisimmät erot vuokramökin ja vuokrahuvilan välillä ovat lämpimät asuinneliöt, rakennusmateriaali ja varustelutaso.

Vuokramökissä on kotoisa tunnelma

Vuokramökki-Villa_Anna-kesä-ulkokuva.JPG#asset:833


Vuokramökit on sisustettu kodikkaasti, niissä on omakotitason keittiö, astiasto ja ruoanlaittovälineet. Ajatuksenamme on, että vuokramökeissä on perinteisen suomalaisen mökkiloman tuntu. Mökit sopivat erinomaisesti pienen perheen lomailuun. Kaikki vuokramökkimme ovat pyöröhirsimökkejä, jotka Teuvo-isämme on rakentanut oman metsän puista. Tekstiileissä on suosittu suomalaisia suunnittelijoita, kuten Pentikiä ja Lapuan kankureita. Villa Einossa ja Villa Annassa on näppärät sähkökiukaat.

Vuokramökeissä viihdytään luonnon keskellä kodikkaassa tunnelmassa.
Vuokramökki-Villa_Eino-Makuuhuone.jpg#asset:841


Ylellisyyttä vuokrahuvilassa

Hirsihuvila_Villa_Juhani_nuotiopaikka_jarvi_v2.jpg#asset:834


Vuokrahuvilamme ovat ylellisempiä joka suhteessa. Jopa asuinneliöitä on enemmän, joten niissä on mökkejä enemmän tilaa oleskeluun. Myös keittiöissä on enemmän tilaa ja niiden varustelutaso on korkeampi. Astiat ovat Pentikin Metsikkö-sarjaa, lasit Iittalan Kartio- sekä Kastehelmi-sarjaa, aterimet Hackmanin Kaari-sarjasta, kattilat ja paistinpannut Hackmanin. Huviloiden tekstiileissä on suosittu suomalaisia valmistajia, Lapuan kankurit ja Marimekko.

Vuokrahuvila_Villa_Juhani-Keittiö.jpg#asset:835


Kaikki huvilamme on rakennettu järeistä kelotukeista, joiden harmaa käsittelemätön pinta antaa ihanan rauhallisen tunnelman. Kelohuviloissamme on kaikissa sähkölämmitteinen sauna ja lauteet rakennettu kelolankuista. Kelon pihkaisen tuoksun voi tuntea nenässään jo saunaan astuessa.

Huviloissa on arjen luksusta ja tunnelmaa.
Vuokrahuvilan-astiastoa.JPG#asset:837


Perinteet kunniaan Villa Armaassa

Vuokramökki-Villa_Armas-kesä-ulkokuva.jpg#asset:838


Varustelultaan Villa Armas on aivan omaa luokkaansa. Armaassa voit palauttaa mieleen perinteisen kesämökkeilyn. Vesi tulee saunaan ja keittiöön suoraan järvestä pumpulla, juomavesi haetaan läheisestä kaivosta käsin pumpaten ja pihan perällä on ulkohuussi. Lämpimän veden saa helposti kiehuvan kuumaksi padassa ja samalla lämmität puusaunan. Armas on avoinna kesäkauden, noin huhti-lokakuun välisen ajan, järven jäätilanteesta riippuen.

Vuokramökki-Villa_Armas-sisäkuva.jpg#asset:840Vuokramökki-Villa_Armas-sauna.JPG#asset:839

Tervetuloa rentoutumaan Lammelle!

-Kaisa