Vuosi Lammella

22.12.2016

Vuosi lähenee loppuaan. Vuoden lyhyin päivä on käsillä ja kohta mennään taas vauhdilla kohti kevättä ja valoa. Vuosi 2016 on ollut Lammella kiireinen. 

Heti vuoden vaihteessa osallistuimme Visit Finlandin järjestämään FinRelax –hyvinvointimatkailua edistävään WinRelax-tuotekehityskilpailuun ja iloksemme tuotteemme  valittiin 25 kärkituotteen joukkoon.

Lakeside-forest-villas-by-Hawkhill.jpg#a

Vaikka viime talvi oli melko leuto, asiakkaamme pääsivät nauttimaan talvesta Lammella muun muassa pilkkien ja lumikenkäillen. Vuoden ensimmäiset hääjuhlat vietettiin Villa Taavetissa jo talvella ja talvihäiden hääkuva otettiin – kuinka ollakaan – avannossa.

HÑÑkuva-avannosta2.jpg#asset:687

Keväällä osallistuimme Green Start -koulutukseen ja laadimme mökeille selkeät jätteidenkierrätysohjeet. Tavoitteena oli saada sekajätteen määrä laskemaan vähintään 30 prosenttia. Tavoite on täyttynyt ja asiakkaamme ovat pääsääntöisesti suhtautuneet todella positiivisesti uuteen toimintamalliin. 

Kevään aikana uuden kelohuvilamme, Villa Juhanin, suunnitelmat etenivät ja piirustukset saatiin keväällä hyvissä ajoin valmiiksi.

Toukokuussa starttasi myös Hawkhillin Lammella-blogi. Me kaikki sisarukset kirjoitamme blogiin tapahtumista Haukkamäellä ja Nuuksiossa.

the-owners-1200x360.jpg#asset:505

Alkukesään mahtui paljon erilaisia kokousryhmiä, joista ehkä mieleenpainuvin oli erään lääkeyrityksen suuri kokousryhmä. He innostuivat yhteistyöyrittäjämme Tentsilen puutelttoissa yöpymisestä kovasti ja niinpä osa ryhmästä sai yöpyä tentsileissä järven rannalla.

Tentsilet-ja-Taavetti.jpg#asset:688

Yksi Visit Finlandin kärkihankkeista on StopOver Finland -hanke. Aikaisemmin meillä täällä Nuuksion keskellä ei ole juuri aasialaisia omatoimimatkailijoita näkynyt, mutta yhtäkkiä huhtikuussa meille alkoi tulla varauksia eri puolilta Aasiaa. Valtaosa heistä päätyi varaamaan meidän perinteisen, puulämmitteisen saunamökin Villa Armaksen ja koimme hauskoja tilanteita, kun yhdessä asiakkaiden kanssa ihmettelimme, missä on suihku ja miten kirveellä pilkotaan puita. He pääsivät kokemaan aidon suomalaisen mökkielämyksen ja nauttivat täysin siemauksin eksoottisesta vierailustaan.

Kiitos-Japanista.jpg#asset:689

Kesän aikana meillä oli myös ilo tavata aivan ihania bloggareita, jotka tekivät toinen toistaan hienompia videoita ja kuvauksia Suomen luonnosta. Tässä linkkejä muutamiin otoksiin.

 • The Crowded Planet -bloggareiden upea kirjoitus heidän vierailustaan Villa Armaksessa.
 • Myös Cloen ja Glemin vierailu heinäkuussa Villa Annassa oli mukava kokemus. Savustimme yhdessä kalaa ja istuimme iltaa Villa Annan nuotiolla.
 • Visit Finland toi mukanaan kahdeksan bloggaria Saksata, Ranskasta ja Italiasta. Kävimme ryhmän kanssa sienessä, marjassa ja kokkailimme ruokaa nuotiolla. Myös tästä tapahtumasta on monta upeaa kuvaa.

Kiireiseen vuoteen on mahtunut myös surua. Elokuun alussa koitti surullinen päivä, kun Annun kolmevuotias, aina iloinen ja lampaansieluinen Elsa-koira menehtyi yllättäen parissa päivässä. Elsa kulki usein Annun mukana mökeillä ja moni asiakaskin oli oppinut tuntemaan Elsan.

Elsa-Ossi-ja-Nuuksion-auringonlasku.jpg#

Annun rinnalle löytyi myöhemmin Nelli, uusi mökkikoiramme, jonka elämäntehtävä on noutaa ja uida.

Nelli-ja-aurauskeppi.jpg#asset:691

Syyskuussa meillä oli häävieraita Skotlannista. Sarin ja Miken häät pidettiin Nummelan ihanassa Joutselan kartanossa. Kartanohäiden vastapainoksi vieraat saapuivat viettämään mökkielämää Haukkamäen juurelle.

14542420_1263822113649055_41605176885664

Syyskuussa alkoi Villa Juhanin rakentaminen kaivuutöillä. Lokakuun alussa saapui alakerta elementteinä. Syntyi suuri jännitysnäytelmä, kun seurasimme jännittyneinä, pääseekö riittävän suuri nosturi paikalle siirtämään elementtejä. Kaikki sujui kuitenkin hienosti ja pian oli pohjakerros valmiina odottamassa kelorungon saapumista. Runko saapui vihdoin meille marraskuun lopulla ja nyt on jo vietetty harjakaisia. Pyrimme saamaan ikkunat paikoilleen jouluksi ja talon lämpimäksi.

juhanin-rakentaminen_161222_184051.jpg#a

Syksyn aikana työstettiin myös uusia nettisivuja ja uudet upeat sivut julkaistiin marraskuun 17. päivä. Uusien sivujen upeasta ulkoasusta on vastannut Kookosdesignin Antti!

Kaisa valmistui joulukuun alussa Hämeen ammatti-instituutista maaseutumatkailun ammattitutkintoon. Nyt meitä on täällä Hawkhillillä kaksi virallisesti matkailualan ammattilaista!

Maaseutumatkailun-ammattitutkinnon-suori

Nyt alamme pikkuhiljaa hiljentyä jouluun. Kuuset on haettu omasta metsästä ja tuotu valmiiksi mökkeihin odottamaan joulun viettäjiä. Valkoista joulua emme ehkä saa, mutta hiljaisen ja kiireettömän joulun voimme luvata asiakkaillemme.

Lisäksi haluamme kiittää mökkien hyvästä huollosta:

 • Cucon kotiapua, joka huolehtii mökkiemme siisteydestä,
 • Mattopesutupa Vesihiisiä, joka pitää huolen että pyykkihuolto toimii kiireiselläkin aikataululla,
 • Antti Kölhi huolehtii lokakaivoistamme 24/7, ja
 • EväsKasari on ollut mukana järjestämässä catering-palveluita kanssamme.

Erityisesti haluamme kiittää saumattomasta yhteistyöstä Nuuksion alueen yrittäjiä:

 • Nuuksion Taika on luotettava kumppani jo vuosien ajan,
 • Feel the Nature on yhteistyökumppanimme melontaohjelmissa ja ohjatuissa saunaretkissä,
 • Erä-Atlas järjestää ikimuistoisia kalliolaskeutumisia Haukkamäeltä sekä erätaitokisailua, ja
 • ArticExpediton vie asiakkaitamme unohtumattomille Husky-ajeluille.

Haukkamäellä rakennetaan taas ja haluamme kiittää Villa Juhanin rakennusporukkaa:

Hawkhill on perheyritys jo kolmannessa polvessa ja niinpä haluamme kiittää vielä erikseen vanhempiamme Kirstiä ja Teuvoa jatkuvasta ja pyyteettömästä työpanoksesta, mitä ilman emme tänäkään vuonna olisi pystyneet kehittämään toimintaamme näin paljon ja tarjoamaan asiakkaillemme sitä korkealaatuista palvelua, mikä on toimintamme perusta!

Metsäntuoksuista joulua Nuuksiosta!

joulu-taavetti.jpg#asset:700

- Annu, Kaisa ja Matti

P.S. Joulutarjouksena haluamme tarjota blogimme seuraajille 10 % alennuksen kaikista uusista varauksista vuodelle 2017. Tarjous on voimassa 31.12.2016 asti. Varaukset info@hawkhill.fi kautta. Mainitse ”JOULULAHJA” viestin otsikossa. Koskee uusia varauksia yksityishenkilöille ja vain suoraan info-sähköpostin kautta varattuja.