Ohjeet check-outtiin ja loppusiivoukseen

Kun loma lähestyy loppuaan, on aika kääntää auton nokka kohti kotia. Tässä koostetusti lähtöpäivän ohjelista. Tarkistathan nämä asiat, ennen kuin lähdet:

Check-out ohje

Huoneen luovutusaika on lähtöpäivänä klo 12.

Pakkaathan kaikki tavarasi mukaan. Katso myös sängyn alle.

Tyhjennä keittiö ruokatavaroista. Voit jättää pienen määrän ruokaa pakattuna muovipussiin joko keittiön pöydälle tai jääkaappiin.

Tiskaa tiskit. Astianpesukone voi jäädä päälle, kun lähdet. Huolehdimme sen tyhjentämisestä puolestasi. Vaikka olet tilannut loppusiivouksen, astioiden tiskaus ei sisälly siihen.

Vie roskat ulos – muista kierrättää lasi, metalli, muovi ja kartonki erillisiin keräysastioihin. Palautuspullot voit viedä mukanasi tai jättää erilliseen keräysastiaan huvilan portaille.

Palauta huonekalut omille paikoilleen.

Tarkista, että piha on siisti ja että pihatavarat (kalastusvälineet, grilli, makkaratikut, airot, pihapelit, talvivälineet, lelut) ovat siististi omilla paikoillaan. Tyhjennä grilli kylmistä hiilistä tuhka-astiaan.

Jos jotakin rikkoutui, ilmoita siitä meille soittamalla tai tekstiviestillä numeroon 0400 240 831.

Jos vuokrasit meiltä liinavaatteet, pura ne sängyistä ja laita ne siistiin pinoon eteiseen.

Suorita loppusiivous siivousohjeen mukaisesti (ohje tässä alla). Jos olet tilannut loppusiivouksen meiltä, voit hypätä tämän kohdan yli.

Jos lähdette klo 12, voitte jättää avaimen lukkoon ulko-oveen. Tulemme tekemään huvilan loppuhuollon aivan lähtönne jälkeen. Jos kotimatkanne alkaa hyvissä ajoin ennen klo 12, ilmoitattehan siitä meille (0400 240 831) niin sovitaan, mihin voitte jättää avaimen.

Loppusiivousohje omatoimisesti siivoaville

Lyhennetty siivousohje, huvilan majoituskansion välistä tai siivouskaapista löydät täydellisen version.

Keittiö
Pese astiat ja laita ne kuivina kaappeihin omille paikoilleen. Astianpesukone voi jäädä päälle ja tyhjennämme sen ohjelman loputtua.

Tyhjennä roska-astiat ja palauta roskat lajiteltuna roskakatokseen. Muista puhdistaa myös roskavaunu ja -kaappi. Tyhjennä ja puhdista jääkaappi sekä pakastin. Pese liesi, uuni ja mikroaaltouuni. Tarkasta kahvinkeittimen, vedenkeittimen ja leivänpaahtimen siisteys. Sulje pesukoneen ja astianpesukoneen hanat.

Muut tilat
Laita huonekalut alkuperäisille paikoilleen.
Puistele matot ja vuodevaatteet ulkona.
Tyhjennä kylmät tuhkat tulisijojen pesistä sekä grillistä.
Pese sauna, pesuhuone ja wc.
Pese wc-pönttö, lavuaari ja peilit – huomaa värikooditus siivousliinoissa: vihreä keittiötä varten
pinkki vain WC-pönttöä varten ja sininen muut tilat.
Imuroi lattiat – muista sänkyjen ja kaappien alustat sekä sohva sekä sen alusta.
Pyyhi pöytien ja tasojen pinnat sekä kaapistojen ovet.
Pese ikkunat, jos niissä on jälkiä. Pyyhi lattiat kostealla.
Sulje ikkunat ja kaikki ovet.
Petaa tuuletetut vuodevaatteet ja päiväpeitot sänkyihin.
Jos olet käyttänyt vuokraliinavaatteita, laita ne pinoon oven lähelle.

Ulkotilat
Mikäli käytät grilliä, puhdista se aina jokaisen käytön jälkeen, jotta se ei ruostu. Tuo makkaratikut takan päälle ja muurinpohjalettupannu sekä veneen airot terassille sateelta suojaan. Mikäli lemmikki on ollut mukana lomamökillä, huolehdi lemmikin jäljiltä myös pihan siisteydestä ja kuopattomuudesta.

Peukalosääntö: Huolehdi, että huvila on lähtiessäsi samassa kunnossa kuin sinne saapuessasi. Tarkastamme siivousjäljen ja puutteellisesti hoidetusta siivouksesta perimme siivousmaksun.