Lux Nuuksion vetovoima perustuu tulen ikiaikaiseen kauneuteen, joka pääsee oikeuksiinsa ja koristaa maisemaa turvallisesti, kun se sytytetään jäälyhtyjen sisään. Tänäkin talvena Nuuksion järviylängön yrittäjät, yhdistykset ja asukkaat luovat yhdessä kauniin elämyksen niin itselleen kuin vierailijoillekin sytyttämällä jäälyhtyjä pitkin järviylänköä pe 26.1- su 4.2.

Uutiset

Me teemme itse paljon vastuullisuuden eteen ja kerromme vieraillemme mm. vastuullisesta matkailusta, tekemistämme ilmastotoimista, luonnon monimuotoisuuden vaalimisesta ja vieraslajien torjunnasta. Kannustamme myös vieraitamme tekoihin – pieniin ja suuriin.

Uutiset

Hawkhillin mökkikylään on mahdollista tulla ilman autoa. Kauempaa tulevat taittavat alkumatkan junalla, pääkaupunkiseudulla bussi kuljettaa. Viimeinen etappi kuljetaan veneellä.

News

Kun kesä on kukkeimillaan kannattaa ottaa kaikki hyöty irti villiyrteistä ja yllättää oma perhe tai kesävieraat villiyrttipiiraalla. Pohjaksi käy mikä tahansa suolainen piirakkapohja tai valmispohja.

Uutiset

Isämme kertoi, että Haukansuolla oli heidän Tervalammen kylälle saapuessa 50-luvulla pieni lampi. Lampi on ojittamisen myötä kuivunut ja suo metsittynyt. Nyt on aika palata menneisyyteen!

Uutiset

Nuuksion kansallispuisto tarjoaa retkeilyvaihtoehtoja kaiken tasoisille retkeilijöille. Nuuksiossa retkeily kannattaa aloittaa Haukkalammen alueelta, sillä se on helposti saavutettavissa ja alueella paljon selkeästi merkittyjä reittejä.

Uutiset

On yksi kukka, jonka ilmestymistä odotan innolla joka kesä: Maariankämmekkä (Dactylorhiza maculata). Ensin ilmestyvät maata pitkin kasvavat ensimmäiset pitkänmalliset lehdet, jotka on helppo tunnistaa niiden täplikkäästä kuvioinnista.

Uutiset

Luontoon ja eläimistöön kannattaa tutustua vuoden ympäri. Eläinten kohtaaminen vaatii kärsivällisyyttä ja tarkoituksenmukaisuutta. Kovat äänet ja koirat pitää jättää kotiin ja poluille suunnata aikaisin aamulla tai illan hämärtyessä. Liikkua rauhassa, hiljaa ja tarkkailla ympäristöä. Pysähtyä kuuntelemaan ja miettiä omaa roolia tarkkailijana, metsän eläinten vieraana.

Uutiset

​Onko mitään parempaa kuin valmistaa oma lämpöinen villiyrttijuoma synkkänä marraskuisena iltana, kun räntä vihmoo maisemaa. Silloin on ihanaa käpertyä sohvan nurkkaan takkatulen ääreen ja muistella mennyttä kesää.

Uutiset