Hawkhillin mökkikylään on mahdollista tulla ilman autoa. Kauempaa tulevat taittavat alkumatkan junalla, pääkaupunkiseudulla bussi kuljettaa. Viimeinen etappi kuljetaan veneellä.

News

Kun kesä on kukkeimillaan kannattaa ottaa kaikki hyöty irti villiyrteistä ja yllättää oma perhe tai kesävieraat villiyrttipiiraalla. Pohjaksi käy mikä tahansa suolainen piirakkapohja tai valmispohja.

Uutiset

Isämme kertoi, että Haukansuolla oli heidän Tervalammen kylälle saapuessa 50-luvulla pieni lampi. Lampi on ojittamisen myötä kuivunut ja suo metsittynyt. Nyt on aika palata menneisyyteen!

Uutiset

Nuuksion kansallispuisto tarjoaa retkeilyvaihtoehtoja kaiken tasoisille retkeilijöille. Nuuksiossa retkeily kannattaa aloittaa Haukkalammen alueelta, sillä se on helposti saavutettavissa ja alueella paljon selkeästi merkittyjä reittejä.

Uutiset

On yksi kukka, jonka ilmestymistä odotan innolla joka kesä: Maariankämmekkä (Dactylorhiza maculata). Ensin ilmestyvät maata pitkin kasvavat ensimmäiset pitkänmalliset lehdet, jotka on helppo tunnistaa niiden täplikkäästä kuvioinnista.

Uutiset

Luontoon ja eläimistöön kannattaa tutustua vuoden ympäri. Eläinten kohtaaminen vaatii kärsivällisyyttä ja tarkoituksenmukaisuutta. Kovat äänet ja koirat pitää jättää kotiin ja poluille suunnata aikaisin aamulla tai illan hämärtyessä. Liikkua rauhassa, hiljaa ja tarkkailla ympäristöä. Pysähtyä kuuntelemaan ja miettiä omaa roolia tarkkailijana, metsän eläinten vieraana.

Uutiset

​Onko mitään parempaa kuin valmistaa oma lämpöinen villiyrttijuoma synkkänä marraskuisena iltana, kun räntä vihmoo maisemaa. Silloin on ihanaa käpertyä sohvan nurkkaan takkatulen ääreen ja muistella mennyttä kesää.

Uutiset

​Tulen tekeminen on tärkeä erätaito, joka kaikkien luonnossa liikkuvien on hyvä osata. Jos taidot ovat päässeet ruostumaan, tässä kootusti muutama vinkki, joilla tulenteko nuotiopaikalla onnistuu varmasti.

Uutiset

“Eräkokki on aina esillä, sillä itse kokkaaminen on yhtä tärkeää kuin lopputulos. Raaka-aineiden hankinta, esivalmistelut ja onnistuminen yhdessä ryhmän kanssa ovat hieno kestävyyslaji, joka palkitsee kerta toisensa jälkeen”, toteaa yli 20 vuotta nuotion ääressä kokannut Anssi Lohvansuu.

Uutiset