Mökille ilman autoa – onnistuu hyvin

Pääseekö mökille ilman autoa? Kyllä, meille pääsee! Meidän mielestämme mökkilomasta nauttimisen ei pitäisi olla auton omistamisesta (tai vuokraamisesta) kiinni. Vaikka Suomi on lähtökohtaisesti pitkien välimatkojen maa ja monien on pakko hankkia auto, etenkin pääkaupunkiseudulla ja isoissa kaupungeissa asuu paljon autottomia. Se on järkevää.

Sitä paitsi, vaikka omistaisikin auton, voi joskus tuntua rentouttavammalta matkustaa junalla ja bussilla.

Hawkhill on aina ollut vastuullinen yritys ja olemme alusta asti pitäneet tärkeänä, että meille on helppo tulla sekä omalla autolla että julkisilla kulkuvälineillä. Toki emme voi päättää joukkoliikenteen reiteistä, mutta onneksi Nuuksion kansallispuisto on suosittu retkeilykohde, joten bussiyhteyttä pidetään yllä.

Näin tulet Hawkhillille ilman autoa:

  • Matkusta junalla tai bussilla Espoon keskukseen
  • Espoon keskuksessa nouse bussiin 245A kohti Nuuksiota
  • Jää pois päätepysäkillä Kattila
  • Kulje veneellä Kaitlammen yli (lisätietoa alempana) tai kävele loppumatka 1,5 kilometriä

Huom! Bussi 245A vie vain kesällä (toukokuun puolivälistä lokakuun puoliväliin) Kattilaan saakka. Talvella sen päätepysäkki jää kauemmas Nuuksionpäähän, jolloin kävelyä pysäkiltä Hawkhillin huviloille tulee noin 5 km – mikä ei ole kovin järkevä matka. Lisätietoa Nuuksion bussilinjasta löytyy HSL:n sivuilta.

Toinen vaihtoehto yllä olevalle reitille on matkata bussilla 280 Veikkolaan, josta taksilla perille 15 minuutissa. Yhteistyökumppaneitamme: Taksipalvelu Jokinen, TaxiLady, Helsinki Limoservice.

Me kuljetamme matkalaiset bussipysäkiltä huviloille soutuveneellä

Meille saapuu säännöllisesti majoittujia ilman autoa, joten meille on arkipäivää noutaa heitä pysäkiltä soutaen. Kerro vain aikataulusi meille etukäteen, niin tulemme hakemaan (venematkan hinta on 30 euroa / suunta / max 3 henkeä). Tarvittaessa otamme pelastusliivejä mukaan.

Venematka Kaitlammen halki on itsessään elämys ja se on ihana tapa saapua mökkilomalle korkeatasoisiin huviloihimme.

Soutuvenekyydin sijaan bussipysäkiltä pääsee meille toki kävellen, jolloin 1,5 kilometrin matka taittuu metsäpolkua pitkin. On myös mahdollista noutaa matkatavarat veneellä ja vieraat voivat patikoida mukavan lenkin kauniissa järvimaisemassa huviloille. Neuvomme mielellämme kaikissa saapumiseen liittyvissä kysymyksissä: .

Kuinka kauan matka mökille ilman autoa kestää?

Bussimatka Espoon keskuksesta Kattilaan kestää noin 35–40 minuuttia. Jos lähdet Helsingin keskustasta liikkeelle, matka-aika on reilun tunnin, ja esimerkiksi Tampereelta matka kestää noin 3 tuntia (Pendolino tai InterCity + lähijuna + bussi).

Soutumatka kestää 10–15 minuuttia yhteen suuntaan.

Mistä saa mökkiviikonlopun ruoat ilman autoa?

Autoton huvilavieras ei jää pulaan myöskään ruoan suhteen. Kätevintä on tehdä ruokatilaus etukäteen, jolloin esimerkiksi K-ruokasovelluksesta löytyvät K-Supermarket VihtiK-Supermarket Nummela ja K-Citymarket Nummela toimittavat huviloille. Myös Prisma Nummelan toimitusalue ulottuu meille.

Meiltä voi myös tilata ruokaa etukäteen tai jopa oman kokin valmistamaan seurueelle ruokaa. Lue lisää Metsäravintola-sivulta.

Tervetuloa nauttimaan Nuuksion kansallispuiston luonnosta ja korkeatasoisesta mökkimajoituksesta – myös ilman autoa!

Mökkilomalle yhteiskäyttöautolla

Oletko kuullut yhteiskäyttöautoista, joita on paljon pääkaupunkiseudulla? Yhteiskäyttöauto on kestävä ratkaisu, jos arjessa et normaalisti tarvitse autoa. Palvelun tarjoajia on useampia. Esim. Omagolla on yli 100 autoa, jotka voit varata Helsingistä puhelimellasi käyttöön 24/7. Heidän ratkaisunsa on huoleton, sillä käyttöön kuuluu myös polttoaine. Linkin kautta löydät selkeät ohjeet auton käyttöön ja varaukseen.