Maksutonta tekemistä mökkilomalla

Hawkhillilla on tekemistä ympäri vuoden. Järjestämme majoittujille ja yrityksille erilaista ohjelmaa ja aktiviteetteja, mutta myös maksutonta tekemistä löytyy yllin kyllin!

Oma piha, ranta ja vene

Kaikkein parasta tekemistä mökillä on saunominen, uiminen ja soutelu. Tämä kaikki onnistuu jokaisella Hawkhillin huvilalla – jokaiseen kuuluu sauna ja grillipaikka ja jokaisen huvilan rannassa on oma soutuvene. Lisäksi veneilijöille on saatavilla erikokoisia pelastusliivejä maksutta käyttöön.

Olemme rakentaneet huvilat niin, että jokaisella on yksityinen piha ja oma laituri. Näin ollen vieraamme saavat saunoa ja uida täysin omassa rauhassaan.

Sukella Nuuksion luontoon

Koska Hawkhill sijaitsee Nuuksion luonnonsuojelualueen keskellä, omassa rauhassa, luonto on yksi mökkiloman ykkösjuttuja. Luonnonrauhaa voi ihailla ja hengitellä huvilan terassilla tai vaikkapa laiturilla loikoillen – mutta mökkipihasta pääsee helposti myös jylhiin maisemiin. Meillä Haukkamäellä on aivan oma 1,5 kilometrin luontopolku ”Haukkamäen kierros” vieraidemme käytössä. Saat mökiltä laminoidun oppaan reitille: mukana tietoa luonnosta, eläimistä ja alueen historiasta. Lapsiperheille on oma luontopolku, jonka varrelta lapset saavat bongata kiinnostavia luontoasioita!

Toinen suosittu patikointireitti on mökkikylän oma pieni, noin 500 metriä pitkä opastettu taidepolku. Sen varrella on paikaillisten taiteilijoiden erilaisia teoksia.

Osana vastuullisuustyötämme olemme ennallistaneet Hawkhillin mailla sijaitsevan suon. Myös tuolle suolle pääsee huviloilta polkua pitkin ja suolla on pitkospuut.

Nuuksiossa voi bongata lintuja. Suosittelemme kotimaista Muuttolintujen kevät -sovellusta, joka tunnistaa lintujen äänet.

Tutustu Hawkhillin lainaamoon

Mökkilomalla voi tehdä paljon muutakin kuin uida ja saunoa, kuten onkia, pelata pihapelejä, marjastaa, sienestää tai vaikka vesijuosta. Mökkikylässämme on asiakkaidemme käytössä oma lainaamo, josta voit lainata maksutta lomallasi vuodenajasta riippuen erilaisia välineitä.

Kesällä ja syksyllä lainattavia:

 • onkivälineet
 • kävelysauvat
 • vesijuoksuvyö
 • joogamatto
 • marjanpoimija
 • ämpäreitä marjoille tai sienille
 • lettupannu
 • nokipannu
 • petankki (mökeistä löytyy Mölkky, osasta myös tikkataulu)
 • sulkapallomailat ja -pallo
 • uimaleluja
 • lasten eri kokoisia pelastusliivejä (mökeistä löytyy pelastusliivejä aikuisille)

Talvella lainattavia:

 • pulkka
 • liukuri
 • potkukelkka

Haukkamäen huipulla on kaksi riippukeinua vieraidemme vapaassa käytössä. Muista myös välinevuokraus – fatbiket, SUP-laudat, lumikengät ynnä muut vuokrattavissa!

Koko Nuuksion luonto vieressä

Hawkhillin oman luontopolun ja suoretken lisäksi lähelläsi on tietysti koko Nuuksion kansallispuiston luonto. Mökin omasta mökkikirjasta löytyy karttoja ja vinkkejä kansallispuistossa retkeilyyn, samoin blogistamme voit käydä tutkailemassa Nuuksio-vinkkejä.

Jokaisella huvilalla on käytössä oma vene ja pelastusliivejäkin saa lainaan, joten Nuuksioon tutustuminen onnistuu myös vesillä.

Muista myös erilaiset ohjatut aktiviteetit pienille tai isoille ryhmille: Ohjelmaa luonnossa Osa aktiviteeteista tapahtuu Hawkhillin lähiympäristössä, osa johdattaa kauemmas.

Nuuksion kansallispuiston kartta (pdf) – Hawkhillin löydät kartalta numerosta 7.

Welcome Cyclist – Tervetuloa pyöräilijä

Hawkhillille on myönnetty Welcome Cyclist -tunnus. Tunnus on suunniteltu helpottamaan pyörämatkailijan elämää silloin, kun hän etsii itselleen sopivia palveluita.

Toivotamme pyörämatkailijat tervetulleiksi, tarjoamme pyörille turvallisen säilytyksen sekä tarvittaessa pumpun ja perustyökalut. Meiltä saa myös tietoa Nuuksion alueen pyöräilyreiteistä ja palveluista. Pyörällä saapuvat voivat esimerkiksi tilata ruokaa valmiiksi odottamaan polkijoita.

Me myös vuokraamme maastopyöriä, kick-bikeja ja fatbike-pyöriä ja meiltä voi tilata opastetun pyöräretken Nuuksion poluille. Lue lisää kesäaktiviteetit-sivulta!