Ideoita virkistyspäivään – palauttava tykypäivä Nuuksion luonnon keskellä

ideoita virkistyspäivään luonnossa Hawkhill

Mistä on hyvä virkistyspäivä tehty? Yhdessäolosta, mukavasta tekemisestä, maukkaasta ruoasta. Päivän tarkoitus on viedä keho ja mieli pois arjen kiireistä – siis virkistymään ja palautumaan. Tekemisen ja olemisen lomassa työporukka hitsautuu yhä tiiviimmin yhteen.

Kokosimme tähän blogiin ideoita virkistyspäivään, joka voi kulkea tietysti myös nimellä tyky-päivä tai tyhy-päivä.

Nämä työporukan ohjelmat ja aktiviteetit on tarkoitettu yrityksille, jotka viettävät koko virkistyspäivän mökkikylässämme tai vuokraavat tilojamme esimerkiksi yritystapahtumaan. Lue lisää kokouspaketti-sivulta. Aktiviteetteja ei ole mahdollista ostaa erikseen (paria poikkeusta lukuun ottamatta).

Liikunnallisia ideoita virkistyspäivään – kaikenkuntoisille

Kaikkein suosituin aktiviteettimme on patikkaretki eräoppaan johdolla Nuuksion kansallispuiston poluille. Luonnon palauttavan voiman lisäksi retkellä saa tietoa Nuuksion luonnosta, siellä liikkuvista eläimistä ja historiasta.

Kävelyn sijaan luontoretken voi tehdä maastopyörillä tai fatbikeilla, joita vuokraamme. Paikallisen yrittäjän kanssa yhteistyössä onnistuu myös Nuuksio-retki ratsastaen. Tai miten olisi kävelyretki villiyrtteihin tutustuen? Syksyllä suosittelemme sieniretkeä sienineuvojan johdolla.

Kaikkiin luontoretkiin voi yhdistää kahvitauon, jolloin nappaamme iltapäiväkahvit ja pullat reppuun mukaan ja ne nautitaan luonnon helmassa.

Erilaisten retkien lisäksi tarjoamme liikunnallista tiimipäivä-ohjelmaa mökkikylän lähimaastossa. Aamun voi vaikkapa aloittaa kiinalaisella tai chi -harjoituksella, joka sisältää yksinkertaisia, helppoja liikkeitä. Tai chi virkistää ja lämmittää kehoa. Toinen hyvä vaihtoehto on pökkelöpilates, jossa tehdään keskivartaloa vahvistavia – ei liian rankkoja – liikkeitä kelopölkkyä tai metsän puita hyödyntäen.

Jännitystä kaipaaville tarjoamme virkistyspäivän ohjelmaksi kalliolaskeutumista. Siinä patikoidaan Haukkamäen kalliolle, pidetään pieni opastus ja laskeudutaan yksitellen noin 10 metriä kalliolta alas, turvavaljaiden varassa. Mukana on ammattiopas, joka huolehtii turvallisuudesta.

Kaikkein haastavin liikunnallinen ohjelma kulkee nimellä ”Sisu ja sauna”. Siinä ohjaaja pistää porukan koville erilaisten liikunnallisten haasteiden parissa. Kun oma sisu on testattu, odottaa tietysti sauna. Endorfiiniryöppy on taattu!

Tiimipäivän ohjelma – mennään vesille

Hawkhillin huvilat sijaitsevat pitkänmallisen Kaitlammen rannalla Nuuksiossa. Niinpä tarjoamme erilaista ohjelmaa vesillä, esimerkiksi paikallinen yritys vie mielellään vieraamme melontaretkelle Kaitlammen vesille.

Meiltä itseltä löytyy SUP-lautoja, joita voi vuokrata omatoimiseen SUP-lautailuun mutta pidämme myös mielellämme teille opastetun SUP-lautatuokion. SUP-laudan päällä voi myös rentoutua tai joogata!

Rentoutumista ja makunautintoja

Tyhy-päivien yksi suosituimpia ohjelmanumeroita on ohjattu rentoutus. Meillä Hawkhillillä rentoutushetki pidetään yleensä riippumatoissa, jolloin on ihanaa joko laittaa silmät kiinni ja torkahtaa luonnosta nauttien tai katsella taivaalla hiljalleen ohi lipuvia pilviä.

Myös skumppajooga on rauhallinen – mutta ei ryppyotsainen – aktiviteetti. Siinä joogataan lempeästi pienellä porukalla huvilan terassilla tai sisällä, alkoholiton kuohujuoma mukana. Skumppajooga on hauskaa hetkestä nauttimista yhdessä. (Anniskelulaista johtuen emme voi tarjoilla skumppajoogan yhteydessä alkoholipitoista juomaa, mutta asiakas voi halutessaan itse hankkia ja tarjoilla skumppajoogassa aitoa shampanjaa tai kuohuviiniä.)

Makunautintoja löytyy myös eräkokkikurssista ja mocktail-työpajasta. Kokkailu yhdessä Korpelan laavulla sopii hyvin myös talvisen virkistyspäivän ohjelmaan!

Leikkimielisiä ideoita virkistyspäivään

Hyvä virkistyspäivä sisältää jokaiselle jotain, ja yllättävän moni innostuu leikkimielisestä kisailusta. Meiltä on mahdollista tilata tiimi- tai tyky-päivän ohjelmanumeroksi ”Nuuksion olympialaiset”, jonka voi koostaa monenlaisista hullunkurisista lajeista, kuten tulitikunheitto, tarkkuusonginta, eläinäänivisa ja jättimölkky.

Toinen hyvä haaste on Nuuksion metsäpakopeli ”Last of us”: Salaperäinen virus levittää kammottavaa tautia suomalaisten keskellä. Ryhmänne on päässyt pakenemaan ja piilottelee läheisessä metsässä. Varusteinanne on metsästä löytämänne reppu ja puhelin, jonka akku hiipuu. Teillä on tunti aikaa ratkaista arvoitukset ja selvitä pois metsästä.

Hieman vähemmän jännitystä kaipaaville, seikkailuhenkisille vieraille suosittelemme geokätköjen etsintää Hawkhillin lähimaastosta.

Talvisia ideoita virkistyspäivään

Nuuksion luonnosta kannattaa nauttia myös talvella. Monet aiemmin mainitut aktiviteetit onnistuvat myös lumiseen aikaan. Esimerkiksi riippumattorentoutus on upea kokemus hankien keskellä, kunhan osallistujat pukeutuvat lämpimästi.

Talvella poluille saattaa hyvin päästä fatbikella – lumitilanteesta riippuen – mutta jos lunta on paljon, suosittelemme lumikenkäilyä. Lumikenkäretkellä kiivetään Haukkamäelle ja ihaillaan ympäröivää talvista maisemaa. Jäiden kestäessä piipahdetaan loppuspurtilla Kaitlammen jäällä.

Jos porukka kaipaa käsillä tekemistä, jäänveistokurssi voisi olla hauska ohjelmanumero virkityspäivään!

Lisää ideoita löydät Kesäaktiviteetit– ja Talviaktiviteetit-sivuilta.

Sitten vain ideoita toteuttamaan ja virkistyspäivää järjestämään! Ota yhteyttä ja kerro tarpeistanne niin teemme teille tarjouksen unohtumattomasta virkistyspäivästä: / 0400240831.