Lux Nuuksio tulee taas tuomaan iloa, valoa ja väriä kansallispuiston talvimaisemiin!

Kun luonto on rauhoittunut talven aikaan, sen kauneus näyttäytyy ruskean ja tummanvihreän sekä lumenvalkoisen kimmellyksen muodossa. Jo muinaisina aikoina lämpöä tähän viileään tummuuteen on tuonut tuli, jonka tuoman energian avulla jo esivanhempamme ovat eläneet läpi pimeän vuodenajan – tuli muistuttaa meitä auringon lämmöstä ja voimasta silloinkin, kun aurinkoa ei näy.

Lux Nuuksion vetovoima perustuu tulen ikiaikaiseen kauneuteen, joka pääsee oikeuksiinsa ja koristaa maisemaa turvallisesti, kun se sytytetään jäälyhtyjen sisään. Tänäkin talvena Nuuksion järviylängön yrittäjät, yhdistykset ja asukkaat luovat yhdessä kauniin elämyksen niin itselleen kuin vierailijoillekin sytyttämällä jäälyhtyjä pitkin järviylänköä pe 26.1- su 4.2.

Kaikki alueen toimijat on kutsuttu mukaan!

Hyvän mielen idea sai alkunsa Hawkhillilla

Ensimmäinen Nuuksion jäälyhtytapahtuma syntyi Hawkhillin mökkikylässä vuonna 2021, kun siellä päätettiin järjestää LUXHAWKHILL-nimellä kulkenut jäälyhtytapahtuma. Jäälyhdyt ihastuttivat Hawkhillin vieraita samoin kuin paikallisia, ja hyvän palautteen rohkaisemana lähdimme seuraavana vuonna viemään eteenpäin vastaavanlaista tapahtumaa, mutta koko Nuuksion järviylängön alueelle.

Idea oli menestys, ja vuonna 2022 mukaan lähti 18 järjestäjää ympäri järviylänköä. Jäälyhtyjä sytytettiin upeat 903.

2023 järjestettiin 22 tapahtumaa ja jää/lumilyhtyhän sytytettiin yli 600. Tapahtumalla halutaan lisätä iloa ja hyvää mieltä ja samalla muistuttaa meitä kaikkia neljän vuodenajan iloista ja niiden säilymisen tärkeydestä.

Kenties tänä vuonna päästään yli tuhannen?

Joka tapauksessa tuo tammikuun loppu on mahtavaa aikaa vierailla Nuuksion järviylängöllä – tule ihastelemaan jäälyhtyjen ja sydäntalven luonnonmaiseman kaunista yhdistelmää!

LuxNuuksion tapahtumat löytyvät täältä https://www.nuuksiolakeland.fi/luxnuuksio

Jos haluat mukaan järjestämään omaa LuxNuuksio tapahtumaa olethan yhteydessä tapahtumaa kordinoivaan Annu Huotariin :