Salaisuudet Hawkhillin vähähiilisyyden takana

Tiesittekö, että me Hawkhillilla laskettiin CO2-päästöjämme jo vuonna 2019, kun laskureita ei ollut olemassa ja homma oli muutenkin vähintäänkin lapsenkengissä?

Mutta halu tarttua asiaan oli vahva!

Olemme varttuneet Vihdin Tervalammen metsien ympäröiminä ja elelleet alueella jo paljon ennen kuin Nuuksion kansallispuisto perustettiin. Olemmekin nähneet sen kehityksen aitiopaikalta.

Haja-asutusalueella lumimyrskyissä näkee luonnon voiman ja sitä osaa kunnioittaa – sen antimista osataan nauttia ja sen kanssa elää symbioosissa.

Huoli luonnon säilymisestä ja suomalaisten luontosuhteen katoamisesta alkoi painaa mieltämme. Niinpä vuonna 2018 lisäsimme yrityksemme strategiaan maininnan: “Hawkhillia yrityksenä käytetään taistelussa ilmastonmuutosta vastaan. Omalla esimerkillä näytetään, että menestyvän liiketoiminnan ja vähäpäästöisyyden voi yhdistää.”

Mitä kaikkea olemme tehneet – se juttu onkin pitkä!

Päästölaskennan avulla pääsee tietenkin hyvin kartalle nykytilanteesta, mutta sehän on aina vasta alkusoittoa. Siitä kartasta yleensä nousee esiin asioita, joihin tarttumalla päästöjä voi pienentää. Näin teimmekin. Esimerkiksi:

  • Tuunasimme mökkien lämmitystä alhaisemmaksi ja eristimme niitä soveltuvin osin paremmin – asiakkaat suhtautuivat asiaan erittäin positiivisesti!
  • Vaihdoimme täyssähköautoihin ja optimoimme kuljetusreittejä tehokkaammiksi
  • Kaikkia valintoja tehdessämme, oli kyse vaikkapa materiaaleista tai kulutustavarasta, tutkimme vaihtoehdot tarkkaan emmekä valitse automaattisesti halvinta vaan ekologisen, mieluiten sertifioidun, vaihtoehdon

Lisäksi olemme kompensoineet asiakkaidemme hiilijalanjäljen jo vuodesta 2019 saakka.

Muuten, luulimme ennen kartoitusta, että lämmitys olisi suurin hiilisyöppömme. Eipä ollutkaan, vaan logistiikka! Siksi siihen onkin tarmolla tartuttu.

Asiakaskohtaiset päästöt laskeneet, mutta työtä riittää

Kaikkien näiden ja monien muiden toimien ansiosta olemme saaneet asiakaskohtaiset päästöt laskemaan noin 30 prosentilla vuoden 2019 lukuihin verrattuna. Se on saavutus, josta iloitsemme!

Samaan aikaan Hawkhillin liiketoiminta kuitenkin on myös kasvanut, ja kovasta työstämme huolimatta kokonaispäästöt ovat hieman tästä syystä laskeneet – siis suomeksi sanottuna asiakkaita käy kuitenkin enemmän, vaikka heidän asiakaskohtaiset päästönsä ovatkin pienempiä.

Ja kuten aina vastuullisuuteen liittyen, myös tässä asiassa työ jatkuu. Tiedostamme, että ruoka on yksi suurimmista päästölähteistämme, ja siihen liittyvä laskenta on erittäin hankalaa ja monimutkaista. Haasteista huolimatta pureudumme vuonna 2023 erityisesti ruoan hiilijalanjäljen pienentämiseen.

Asiakkaita haluaisimme rohkaista suosimaan herkullisia kasvispohjaisia vaihtoehtojamme, joiden valikoimaa kehitämme entisestään!

Vastuullisuuteen liittyy oleellisesti myös läpinäkyvyys. On eri asia väittää kaikenlaista kuin pystyä todistamaan se. Jos haluat tutustua ajattelutapaamme, päästölaskentaamme, kompensointitoimiimme sekä suunnitelmiimme tarkemmin, voit ladata kaikki asiat yhteen kokoavan PDF:n:

Hawkhillin hiilikäpälänjälki

Lue lisää myös Vastuullisuus-sivultamme.