Ympäristö ja vastuullisuus

Ympäristöystävällisiä majoituspalveluita ja elämyksiä

Ympäristöasiat ja vastuullisuus ovat meille ensiarvoisen tärkeitä

Otamme kaikessa toiminnassamme huomioon meitä ympäröivän luonnon, ekologisuuden ja kestävän kehityksen. Tämä tarkoittaa muun ohella sitä, että emme käytä kertakäyttöisiä tuotteita, suosimme kasvisruokaa ja riistaa, kierrätämme, käytämme CO2-vapaata energiaa ja rakennamme kaikki mökkimme puusta hiilinieluksi ja kestämään yli 100 vuotta. Pyrimme kaikessa toiminnassamme minimoimaan ympäristöön kohdistuvan rasituksen jatkuvalla kehitystyöllä.

Miksi luonto on meille rakas?

Hawkhill on perheyritys kolmannessa polvessa. Huvilat ja mökit sijaitsevat kivenheiton päässä lapsuudenkodistamme ja samoilu Nuuksion järviylängöllä on meillä veressä. Haluamme, että rakas Nuuksion kansallispuisto ja koko maapallo säilyy puhtaana myös jälkipolvillemme.

Näistä syistä olemme päättäneet tehdä ekologisuudesta yhden Hawkhillin arvoista ja ohjaavista ajatuksista.

Ekologisuus toiminnassamme

Otamme kaikessa toiminnassamme huomioon meitä ympäröivän luonnon, ekologisuuden ja kestävän kehityksen. Tämä tarkoittaa muun ohella sitä, että emme käytä kertakäyttöisiä tuotteita, käytetyt pesuaineet ovat ympäristömerkittyjä, seuraamme energiankulutusta kuukausittain, vähennämme vedenkulutusta, suosimme kasvisruokaa ja riistaa, kierrätämme, käytämme CO2-vapaata energiaa ja rakennamme kaikki mökkimme hirrestä hiilinieluksi sekä kestämään yli 100 vuotta. Pyrimme kaikessa toiminnassamme minimoimaan ympäristöön kohdistuvan rasituksen jatkuvalla kehitystyöllä. Kouluttaudumme ja päivitämme tietojamme ympäristöasioissa jatkuvasti, jotta osaamisemme pysyy ajan tasalla.

Vieraidemme osallistaminen ympäristötyöhön

Osa ympäristötyötämme on opastaa vieraitamme ekologisuudessa ja ympäristöasioissa sekä näyttää kuinka pienillä teoilla ja oikealla asenteella on suuri merkitys kokonaisuuden kannalta.

Odotamme myös yhteistyökumppaneiltamme sitoutumista ympäristön kannalta oikeisiin valintoihin. 

Ympäristöpolitiikan perusperiaatteet

  • Pienennämme yrityksen ympäristövaikutusta jatkuvalla kehitystyöllä 
  • Tavoitteena CO2-neutraali liiketoiminta vuoteen 2025 mennessä 
  • Rakennamme ekologisesti ja kestämään yli 100 vuotta 
  • Opastamme vieraitamme ekologiseen toimintaan 
  • Edistämme aktiivisesti ympäristönsuojelua muun muassa opastamalla vieraitamme ja osallistumalla keskusteluun julkisesti ja sosiaalisessa mediassa 
  • Tuemme ja olemme osa kiertotaloutta 

Green Key ympäristösertifikaatti

Yrityksemme sai 2019 kevällä Green Key matkailualan ympäristösertifikaatin. Ohjelma tukee jo tekemäämme ympäristötyötä ja auttaa meitä kehittämään ympäristöystävällistä liiketoimintaamme.

Edelläkävijä ympäristöasioissa matkailualalla

Haluamme aktiivisesti vaikuttaa ympäröivään yhteiskuntaan, ihmisiin ja yrittäjiin. Tavoitteenamme on olla edelläkävijä ja suunnannäyttäjä matkailualalla. Haluamme osoittaa muille yrittäjille, että ympäristöasiat ja vastuullisuus tukevat tuloksellista yritystoimintaa eikä kyse ole kustannuserästä. Mielestämme ympäristöstä huolehtiminen ja vastuullisuus ei ole valinta vaan välttämättömyys.