Tee itse yrttisuolaa metsän tai puutarhan antimista

Näin loppukesän kynnyksellä kannattaa ottaa kaikki hyöty irti omasta yrttipuutarhasta. Tai jos sellaista ei ole, voi hyödyntää pelkästään villiyrttejä. Itse käytin omaan suolaani hieman molempia.

Minun sekoituksessani on nokkosta, siankärsämöä, mäkimeiramia, ruohosipulia ja lipstikkaa. Suola valmistetaan tuoreista, puhtaista ja kuivista yrteistä.

Laita yrtit tehosekoittimeen ja lisää suunnilleen sama määrä karkeaa merisuolaa. Tehosekoittimen tulee olla riittävän tehokas, muuten se ei jaksa pyörittää massa. Epäilen, ettei suolan valmistus onnistu sauvasekoittimella. Jos kuitenkin kokeilet sauvasekoittimella, aloita pienellä määrällä.

Lisää massaan pieni tilkka vettä. Pysäytä kone välillä ja sekoita lusikalla niin, että kaikki yrtit sekoittuvat suolaan. Lisää tarvittaessa hieman lisää vettä.

Kun kaikki yrtit ovat sekoittuneet ja massa on tasaisen vaaleanvihreää, levitä massa ohueksi kerrokseksi leivinpaperin päälle ja jätä kuivumaan.

Anna massan kuivua 2—3 päivää. Kun suola on kuivahtanut, murskaa se jauheeksi puhtaaseen lasipurkkiin. Käytä suolaa maustamiseen normaalin suolan tapaan ruoan valmistuksessa.

-Annu

Kiinnostavatko villiyrttiretket? Katso tarkemmin: Hawkhill Nature – Ohjelmaa luonnossa