Kestävän matkailun kehittäminen tarkoittaa meille ympäristötekoja vuoden jokaisena päivänä

Kaksi ihmistä suolla keräämässä risuja.

Kolme vuotta sitten 1.6.2020 Hawkhill sai kunnian olla yksi ensimmäisistä suomalaisista yrityksistä, joille myönnettiin Sustainable Travel Finland (STF) -sertifikaatti. Se on merkki sitoutumisesta kestäviin käytäntöihin ja periaatteisiin.

Kesäkuussa 2023 kyseinen sertifikaatti myönnettiin meille jo kolmannen kerran. Kolmen vuoden aikana olemme tehneet paljon töitä kestävän ja uudistavan matkailun edistämiseksi, ja samoilumme tällä polulla jatkuu edelleen – voimallisemmin ja tavoitteellisemmin kuin koskaan!

Ennallistamisen avulla ilmastonmuutosta vastaan

Kuluneen viime vuoden aikana olemme kehittäneet ympäristöystävällisiä käytäntöjämme monilla eri tavoilla. Tässä muutama konkreettinen esimerkki:

  1. Asiakaskohtaiset päästömme ovat pienentyneet 30 prosenttia verrattuna vuoteen 2019. Miten tämä tehtiin? Lisätietoja onnistumisista ja haasteista hiilijalanjälkilaskennassamme löytyy aiemmasta blogipostauksesta. Tutustu myös Hiilikäpälänjälkeemme 2022 (pdf).
  2. Maillamme sijaitsevan Haukansuon ennallistaminen hiilinieluksi päättyi huhtikuussa 2023. Se on yksi merkittävä toimenpide, jonka avulla taistelemme ilmastonmuutosta vastaan ja suojelemme luonnon monimuotoisuutta. Kokemuksia ja vinkkejä suon ennallistamisesta ilmaston hyväksi voit lukea aiemmasta blogipostauksesta.
  3. Istutimme alueillemme pieniä kukkaketoja, joiden tehtävänä on tukea luonnon monimuotoisuutta ja tarjota elintilaa pölyttäjille.
  4. Hankimme neljä uutta sähköauton latauspistettä huhtikuussa 2023 ja päivitimme kaikki kolme autoamme sähkökäyttöisiksi marraskuussa 2022.
  5. Ravintola- ja cateringtoiminnassamme käytettävien yrttien kasvattaminen omassa puutarhassamme aloitettiin toukokuussa 2023.
  6. Aloitimme vanhojen niittyjen ennallistamisprojektin kesäkuussa 2022.
  7. Kaikki ravintolatoiminnastamme syntyvät jakeet lajitellaan 100-prosenttisesti. Vierailijamme lajittelevat heidän toiminnastaan syntyvät jätteet 80-prosenttisesti.
  8. Vähensimme ruokahävikin määrää noin 30 prosenttia vuoden 2022 aikana.
  9. Asensimme neljä uutta tekoälyohjattua järjestelmää mittaamaan ja seuraamaan vedenkulutustamme.
  10. Olemme rakentaneet yhdessä vierailijoidemme kanssa alueellemme useita ötökkähotelleja, linnunpönttöjä ja lahopuuaitoja tukemaan luonnon monimuotoisuutta.

Kehittämistyö jatkuu!

Paljon olemme siis jo tehneet, mutta vastuullinen yrittäminen vaatii konkreettisia toimia ja oikeita valintoja vuoden jokaisena päivänä. Meillä on siis vielä monta ideaa toteutettavana ympäristövastuullisuutemme kehittämiseksi.

Meille kestävä matkailu ei kuitenkaan tarkoita vain ympäristövaikutustemme minimoimista – Hawkhill haluaa pitää hyvää huolta myös matkailijoista, työntekijöistä ja lähiyhteisöstämme. Seuraavassa blogitekstissäni kerron, minkälaisia toimenpiteitä olemme kuluneen vuoden aikana tehneet sosiaalisen vastuullisuutemme edistämiseksi.