Vastauksia kysymyksiin lomailusta Haukkamäellä

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin Hawkhillilla lomaillessa

Vieraita mietityttävät usein samat kysymykset liittyen lomaan tai vierailuun Haukkamäellä. Kokosimme vastaukset yhteen paikkaan, jotta ne löytyisivät mahdollisimman helposti kaikille vieraille!

Ovatko lemmikit tervetulleita huviloillemme?

Kyllä. Hyvin käyttäytyvät lemmikit ovat tervetulleita kaikkiin huviloihimme. Lemmikkien omistajat ovat vastuussa lemmikkiensä käytöksestä. Toivomme, että lemmikin omistajat ovat vastuullisia ja huolehtivat, että lemmikit pysyvät vuokratun huvilan pihalla sekä tarkastavat käynnin jälkeen, että piha ja lähitie ovat siistejä ja kuopattomia lemmikin oleilun jäljiltä. Lemmikkieläinmaksu on 25 € / kuono / varaus.

Voinko tuoda omat liinavaatteet mukanani?

Voit tuoda myös omat liinavaatteet ja pyyhkeet. Huvilan vuokrahintaan kuuluvat sängyt, petauspatjat, peitot sekä tyynyt. Liinavaatteet (eli aluslakanan, pussilakanan sekä tyynyliinan) voit tuoda mukanasi tai vuokrata meiltä valmiiksi sänkyihin pedattuina. Etukäteen tilattuna 20 € / setti tai paikan päältä tilattuna 25 € / setti. Liinavaatepaketti sisältää myös kylpypyyhkeen. Huviloiden sängyt ovat standardimittaisia 200 cm x 80 cm. Poikkeuksena Villa Taavetissa on muutama 200 cm x 90 cm sänky.

Onko mökillä mausteita, WC-paperia, suodatinpusseja, leivinpaperia, foliota?

Huvilassa on valmiina 4-5 täyttä rullallista WC-paperia. Talouspaperia on vähintään yksi täysi rullallinen ja yleensä suodatinpusseja (koko 104) on aina kaapissa. Vuokrahintaan kuuluu myös WC:n käsipyyhe sekä keittiöliina. Kaikki pyyhkeet vaihdetaan jokaisen check-outin jälkeen uusiin ja vanhat lähetetään pesulaan.

Yleensä huviloissa on muiden vieraiden jättämiä perusmausteita, mutta niitä emme täydennä. Eli jos haluat olla varma, että voit maustaa ruokasi juuri tietyllä mausteella, kannattaa se ottaa mukaan. Myöskään leivinpaperia, foliota tai kelmua emme täydennä.

Jokaisessa huvilassa on pieni määrä kynttilöitä sekä tulitikkuja aina muutama askillinen sähkökatkojen varalle. Toki voitte käyttää niitä myös tunnelmointiin. Jokaisessa huvilassa on myös yksi taskulamppu.

Luksus mökki on sisustettu suomalaisella designilla ja ammattilaisten työn jäljellä.

Onko huviloilla siivousvälineitä?

Kyllä, meiltä löytyvät kaikki tarvittavat välineet ja aineet mökin loppusiivousta varten. Samoin astianpesuainetta on tarjolla sekä astianpesukoneeseen että käsin tiskaukseen. Yksityiskohtaiset siivousohjeet löytyvät jokaiselta mökiltä – tai voit tilata loppusiivouksen meiltä.

Tutustu myös lähtöohjeisiin.

Pääseekö mökillä soutelemaan? Onko pelastusliivejä?

Kyllä! Soutelu kuuluu mökkilomaan Hawkhillillä. Jokaisella mökillä on oma soutuvene vieraiden vapaassa käytössä. Lisäksi mökiltä löytyy kaksi aikuisten pelastusliiviä ja yksi lasten.

Jos lasten pelastusliivi on lapselle liian iso tai liian pieni, tai pelastusliivejä tarvitaan enemmän, erikokoisia pelastusliivejä voi maksutta lainata Hawkhillin lainaamosta. Maksutonta tekemistä -sivulta löydät lisätietoa lainaamosta.

Saavumme hieman myöhemmin. Onko se mahdollista?

Saapumisaikanne on meille hyvin tärkeä tieto, sillä otamme lähtökohtaisesti kaikki vieraamme henkilökohtaisesti vastaan. Normaali check-in aika kaikkiin Hawkhillin huviloihin on klo 16.

Jos haluatte saapua myöhemmin, se sopii oikein hyvin. Ilmoittakaa myöhäisemmästä saapumisesta etukäteen, mielellään muutama päivä ennen saapumista. Lähetä ilmoitus tekstarilla päivystysnumeroon 0400 240 831 tai sähköpostiin .

Saapuisimme tulopäivänä hieman aikaisemmin / Lähtisimme lähtöpäivänä hieman myöhemmin?

Olemme varanneet huviloiden huoltamiseen klo 12 ja 16 välisen ajan, ja tuolloin koko Hawkhillin tiimi on hyvin kiireinen, jotta saamme mökit huollettua ja siivottua täydellisen valmiiksi seuraaville asiakkaille. Tästä syystä tulo- ja lähtöajasta joustaminen on haastavaa.

Asiaa voi toki tiedustella erikseen päivystysnumerosta 0400 240 831 tai sähköpostitse .

Voiko hirsimökin vuokrata yhdeksi yöksi?

Ajatuksemme on, että minimivuokra-aika on 2 yötä. Yhdestä yöstä syntyy käytännössä samat kustannukset kuin kahdesta. Tästä syystä yhden yön vuokraaminen mökissä on lähes saman hintaista kuin kahden. Check-in aika on huviloihin klo 16 ja check-out klo 12, joten yksi mökkivuorokausi jää myös lyhyeksi. Jos kuitenkin haluat varata juuri yhden yön tai illan, voit pyytää meiltä tarjouksen!

Onko huviloilla avantoa tai voinko tehdä avannon omatoimisesti?

Avantouinti on mahdollista neljällä mökeistämme. Villa Taavetin, Villa Marian sekä Villa Juhanin laiturien päässä on kastautumisavanto, jota pidämme auki koko talvikauden. Villa Armaan rannassa on upea pumppuavanto. Avannot ovat vain kyseisessä huvilassa majoittuvien käytössä.

Alkutalvesta, kun jääpeitettä ei ole, voi kaikkien huviloiden laitureilta käydä uimassa, sillä jokainen mökki sijaitsee omassa rauhassa järven rannalla. Jääpeitteen saapuessa muiden kuin edellä mainittujen huviloiden laitureiden päähän ei turvallisuussyistä voi tehdä avantoa. Myöskään omatoimisia avantoja ei voi samasta syystä tehdä.

Voinko tuoda paljun tai teltan mukanani?

Paljujen, telttojen, matkailuautojen tai -vaunujen tuonti huviloille ei ole sallittua.

Olemme ajatelleet, että meillä on upea järvi ja joka mökissä oma ranta. Kesäisin voi pulahtaa järveen ja talvisin rohkeimmat pääsevät avantoon. Vastuullisuus on meille tärkeää, ja paljun lämmittäminen ja vesien jatkuva vaihtaminen ei ole ympäristön kannalta hyvä juttu.

Miksi emme salli telttoja, matkailuautoja tai -vaunuja? Haluamme, että alue pysyy rauhallisena ja kaikki voivat nauttia luonnosta.

Kuuluvatko polttopuut vuokramökin hintaan?

Mökin vuokraan kuuluu noin 100 litraa polttopuita ja ne odottavat teitä huvilan terassilla saapuessanne. Jos haluatte lisää polttopuita, voitte tilata niitä 30 € /100 l. Toimitus ma-pe 24h sisällä tilauksesta.

Voinko järjestää huviloilla juhlat tai polttarit?

Vuokraamme huviloita, mökkejä, Hawkhillin laavua ja Klubitaloa myös juhlia varten. Jos olet järjestämässä juhlia tai polttareita, otathan meihin yhteyttä puhelimitse 0400 240 831 tai sähköpostilla ennen varauksen tekoa. Näin voimme yhdessä varmistaa juhlien soveltuvan tiloihimme ja mökkirauhan säilymisen naapureille vastarannalla sekä myös varaamanne huvilan naapurihuviloissa. Musiikkia huviloissamme voi kuunnella vain sisätiloissa siten, että siitä ei koidu naapurustoon häiriötä. Bileitä varten emme vuokraa huviloitamme. Huviloiden verkkosivuilla näytetyt listahinnat on laskettu huviloiden normaalikäyttöön perustuen. Juhlissa tai muissa tilaisuuksissa, joissa loma-asunnon maksimihenkilömäärä tilapäisesti ylittyy, teemme tarjouksen erikseen.

Lue myös: Polttarit mökillä

Pääseekö autolla ajamaan huvilan pihaan, vai joudunko jättämään auton kauemmas?

Kyllä, kaikkien huviloiden pihaan pääsee ajamaan autolla. Talvisin Teuvo-isä auraa pikkutiet perille asti. Huvilasta ja mökistä riippuen pihaan mahtuu kolmesta kahdeksaan autoa. Suosittelemme saapumaan kimppakyydillä vähentääksemme päästöjä ja jotta Nuuksion alueen tiet pysyvät mahdollisimman hiljaisina.

Mökkeily onnistuu esteettömästi pyörätuolilla Hawkhillin huviloilla.

Ovatko mökit esteettömiä? Entä aktiviteetit?

Kolmella huvilallamme on tehty esteettömyyttä lisääviä ratkaisuja: Villa Maria, Villa Taavetti ja Villa Eino.

Myös tarjoamistamme aktiviteeteista osa sopii hyvin liikuntarajoitteisille, esimerkiksi kanoottiretki Haukkalammella, villiyrttiretki, luontoretki Nuuksion poluilla maastopyörätuolilla (vuokrattavissa) tai linnunpönttötyöpaja voidaan järjestää esteettömästi. Voimme myös suunnitella yrityksen tykypäivän tai virkistyspäivän ohjelman täysin esteettömästi.

Lue lisää Esteettömyys-sivulta!