Näin valmistaudut kesään – viisi vinkkiä keväälle

Etätyöpiste järven rannalla Nuuksiossa.

1 – Siirrä etätyöpiste luonnon helmaan

Jos arki ei sido sinua kotiin, varaa lomamökki lähiseudulta ja siirrä työpisteesi parempiin maisemiin. Mökin rinnalla myös pari hotelliyötä voi tuoda ihanaa vaihtelua rutiineihin ja antaa kesän ja loman tuntua. Monella on nyt harvinainen tilaisuus nauttia vaihtelevasta arjesta vaikka kansallispuiston komeissa maisemissa, työmatkan päässä kaupungista.

Maaseudun rauhaan voi muuttaa pidemmäksikin aikaa, etäkoulua käyville lapsillekin ympäristö tarjoaa paljon virikkeitä ja opeteltavaa. Haukkalammen majoituksista tähän soveltuu erityisesti rintamamiestalomme Villa Toini.

2 – Älä tuhlaa aikaa siirtymiin

Nyt jos koska kannattaa pysyä lähellä ja suunnitella hyvissä ajoin loma, joka tarjoaa huoletonta tehokkuutta. Pitkät lennot tai koko päivän ajomatka vaihtuu omasta ajasta nauttimiseen ja uuden kokemiseen lähiseuduilla. Satsaa lähiseudulta löytyviin paikkoihin ja asioihin, jotka ovat jääneet kokematta.

3 – Opi uutta lähiluonnosta

Opastetut luontoretket voivat saada aikaan uusia ja innostavia tapoja kokea lähiluontoa. Oma suosikkimme nautiskeluun ja ilahduttaviin havaintoihin on lähimetsään tai pellon reunaan vievä villiyrttikurssi. Kurssilla opit loihtimaan kesäkeittiön herkkuja yllättävistä aineksista, jotka ovat kaikkien saatavilla aivan ilmaiseksi. Villiyrttikurssilla opitaan hyödyntämään yrttejä kokonaisvaltaisesti.

4 – Syö kirjaimellisesti ulkona

Jätä oma grilli hetkeksi kylmäksi, pakkaa laadukkaat raaka-aineet mukaan ja suuntaa nuotiopaikalle tai laavulle kokkaamaan. Mikäli ruoanlaitto ei vielä suju avotulella, varaa pöytä metsäravintolasta ja anna ammattilaisen eräkokin loihtia sinulle ja seurueelle juhla ateria liekkien loimussa.

5 – Käytä paikallisia palveluita

Ulkomailla heittäydymme helposti retkille ja kiertoajeluille, oppaat jakavat tietoa ja auttavat saamaan enemmän irti lomasta. Pysähdy miettimään kuinka hyvin tunnet lähialueen kulttuuria ja mitä kaikkea voit kokea lähtemättä kauas. Hyppää ratsastusretkelle, anna eräoppaan esitellä metsän eläinten jälkiä, lähde ammattioppaan kanssa kalaan tai tee oma jääveistos.

Nuuksio alueen palveluita löydät helpoiten meidän yrittäjien yhteiseltä Nuuksio Lakeland -sivustolta ja meidän suosikkiretket melonnasta maastopyöräilyyn aktiviteetti osiosta.