Usein kysytyt kysymykset – FAQ

15.03.2018

Asiakkaamme kysyvät meiltä usein samoja asioita. Keräsimme yhteen muutamia meiltä yleisimmin kysyttyjä kysymyksiä.

Huviloiden-kyltit-saapuminen.jpg#asset:909

1. Ovatko lemmikkieläimet tervetulleita huviloille?

Hawkhill: Kyllä. Hyvin käyttäytyvät lemmikit ovat tervetulleita kaikkiin huviloihimme. Lemmikkien omistajat ovat vastuussa lemmikkiensä käytöksestä. Toivomme, että lemmikin omistajat ovat vastuullisia ja huolehtivat, että lemmikit pysyvät vuokratun huvilan pihalla sekä tarkastavat käynnin jälkeen, että piha ja lähitie on siisti ja kuopaton lemmikin oleilun jäljiltä.

Perimme lemmikeistä lemmikkimaksun 20 € /kuono.

Lemmikki1-Lempi-ja-Juhani_update.jpg#asset:908

2. Voiko siivouksen hoitaa itse?

Hawkhill: Kyllä voi. Jokaisessa huvilassa on siivousvälineet ja -aineet sekä siivousohje, jonka mukaan siivoamalla huvilan siisteys on lähtiessänne riittävällä tasolla ja seuraavat asiakkaat voivat saapua. Pikainen lakaisu ei siis riitä huvilan siivoukseksi.  Tarkastamme siivousjäljen jokaisen check-outin jälkeen. Puutteellisesti hoidetusta siivouksesta veloitamme aina lisämaksun. Jos tilaatte siivouksen kauttamme, sen hoitaa aina paikallinen siivousyritys.

3. Voinko tuoda omat liinavaatteet mukanani?

Hawkhill: Huvilan vuokrahintaan kuuluu sängyt, petauspatjat, peitot sekä tyynyt. Liinavaatteet (eli aluslakanan, pussilakanan sekä tyynyliinan) voit tuoda mukanasi tai sitten vuokrata meiltä. Etukäteen tilattuna 18 €/setti tai paikanpäältä tilattuna 20 €/setti. Liinavaatepaketti sisältää myös kylpypyyhkeen. Huviloiden sängyt ovat standardit 200 x 80 cm. Poikkeuksena Villa Taavetissa on muutama 200 x 90 cm sänky. 

Voit myös tilata pelkät kylpypyyhkeet hintaan 5 €/kpl.

hirsihuvila_villa_juhani_makuuhuone2_small.jpg#asset:907

4. Saapuisimme hieman myöhemmin. Onko se mahdollista?

Hawkhill: Saapumisaikanne on meille hyvin tärkeä tieto, sillä olemme teitä avaimen kanssa huvilalla vastassa. Normaali check-in aika kaikkiin Hawkhillin huviloihin on klo 16. Jos haluatte saapua myöhemmin, se sopii oikein hyvin, mutta ilmoitattehan meille siitä hyvissä ajoin etukäteen. Muutama päivä ennen saapumista riittää loistavasti. Ilmoitus tekstarilla päivystysnumeroon 0400 240 831 tai sähköpostiin info@hawkhill.fi. 

5. Saapuisimme tulopäivänä hieman aikaisemmin. Onko se mahdollista?
tai
Lähtisimme lähtöpäivänä hieman myöhemmin. Onko se mahdollista?

Hawkhill: Meillä on huviloiden huoltamiseen varattuna klo 12-16 välinen aika, joka on koko Hawkhillin henkilökunnalle hyvin kiireinen. Usein koko henkilökunta on auttamassa, jotta saamme huvilat huollettua kriteereitämme vastaavaan kuntoon ennen saapumistanne. Siksi emme pysty joustamaan tulo- tai lähtöajoista. Usein olemme jo odottamassa klo 12, että pääsemme heti huoltamaan huvilat lähtönne jälkeen. Olemme myös luvanneet siivousyritykselle, että heillä on siivousaikaa klo 16 asti. He toivovat saavansa siivousrauhan siihen asti, jonka me heille kovin mielellämme suomme.

Asiaa voi toki tiedustella erikseen henkilökunnalta, mutta toivomme teidän ymmärtävän, jos se ei ole mahdollista.

kelohuvila_villa_maria_ilta.jpg#asset:910

6. Voinko vuokrata huvilan vain yhdeksi yöksi?

Hawkhill: Pääsääntöisesti minimivuokra-aika on 2 yötä. Ensimmäinen yö on hinnaltaan kallein, joten yhden tai kahden yön vuokran hinnassa ei ole suurta eroa. Check-in aika on huviloihin klo 16 ja check-out klo 12, joten yksi mökkivuorokausi jää usein liian lyhyeksi ajaksi.

7. Voiko autolla ajaa huvilan pihaan tai joudunko jättämään auton kauemmas?

Hawkhill: Kaikkien huviloiden pihaan pääsee ajamaan autolla. Talvisin Teuvo-isä auraa pikkutiet perille asti.

8. Onko huvilassa valmiina mausteita, WC-paperia, suodatinpusseja, leivinpaperia, foliota?

Hawkhill: Huvilassa on valmiina 4-5 täyttä rullallista WC-paperia/WC. Talouspaperia on vähintään yksi täysi rullallinen ja yleensä suodatinpusseja (koko 104) on aina kaapissa. Vuokrahintaan kuuluu myös WC:n käsipyyhe sekä keittiöliina. Kaikki pyyhkeet vaihdetaan jokaisen check-outin jälkeen uusiin ja vanhat lähetetään pesulaan.

Yleensä huviloissa on perusmausteita, mutta niitä emme täydennä. Jos haluat olla varma, että voit maustaa ruokasi juuri tietyllä mausteella, kannattaa se ottaa mukaan. Myöskään leivinpaperia, foliota tai kelmua emme täydennä.

Jokaisessa huvilassa on pieni määrä kynttilöitä sekä tulitikkuja aina muutama askillinen sähkökatkojen varalle. Toki voitte käyttää niitä myös tunnelmointiin. Jokaisessa huvilassa on myös yksi taskulamppu.

Juhlat1.jpg#asset:911

9. Voinko järjestää huviloilla juhlat?

Hawkhill: Vuokraamme huviloita myös juhlia varten. Haluamme, että kaikki asiakkaamme sekä naapurimme saavat nauttia luonnon rauhasta. Jos olet järjestämässä juhlia tai polttareita, otathan meihin yhteyttä etukäteen puhelimitse 0400 240 831 tai sähköpostilla info@hawkhill.fi.

Huviloiden verkkosivuilla näytetyt listahinnat on laskettu huviloiden normaalikäyttöön perustuen. Juhlissa tai muissa tilaisuuksissa, joissa loma-asunnon maksimihenkilömäärä tilapäisesti ylittyy, pidätämme oikeuden tarkistaa hintaa.

Juhlat2.jpg#asset:906

10. Onko Hawkhillin mökeissä paljua?

Hawkhill: Hawkhillin mökeissä ei ole paljuja. Jokaisessa mökissä on oma järvi ja ranta. Hawkhillillä ekologisuus ja kestäväkehitys toimintaa ohjaavia arvoja. Paljut vaativat lämmitäkseen merkittävän määrän polttopuita ja pyrimme minimoimaan pienpolton aiheuttamat hiukkaspäästöt.

Kaitlampi-aamulla.jpg#asset:905

11. Kuuluvatko polttopuut huvilan vuokrahintaan?

Hawkhill: Noin 200 litraa polttopuita kuuluu vuokrahintaan ja ne odottavat teitä huvilan terassilla saapuessanne. Jos haluatte lisää polttopuita, voitte tilata niitä 30 €/100 l. Toimitus ma-pe 24h sisällä tilauksesta. Polttopuita voi myös ostaa läheisiltä huoltoasemilta tai hyvin varustelluista marketeista.

Takka-ja-puut-vaaka.jpg#asset:904

12. Voiko Villa Armasta vuokrata talviaikaan?

Hawkhill: Valitettavasti tällä hetkellä Armasta ei vuokrata talviaikaan.

Villa Armas on Hawkhillin ainut perinteinen suomalainen kesämökki, jossa juomavesi pumpataan kaivosta ja kannetaan huvilalle käsin. Samoin kylmä vesi tulee pumpulla Kaitlammesta. Kun järvi tai kaivon pumppu jäätyvät syksyn pakkasten tullessa, vaipuu Armas silloin talviunille hieman syksystä riippuen loka-marraskuussa. Herättelemme Armaan takaisin huhti-toukokuussa, kun jäät järvestä lähtevät.

-Annu, Kaisa ja Matti