Uskallatko kokeilla talviuintia?

12.01.2017

Minä olen oikea vilukissa. Pitkään vannoin, ettei minua elokuun jälkeen saa järveen sitten millään. Sitten muutimme Nuuksion laidalle, missä sain naapurikseni avantouinti-intoilijan. Hän aloitti hienovaraisen pehmittämiseni heti ensimmäisenä talvena. Neljä vuotta siinä meni, mutta nyt olen harrastanut talviuintia jo toista vuotta.

03032016_ND49821.jpg#asset:704

Tarinani talviuinnin aloittamisesta on aika tavanomainen. Usein innostuksen kipinä syttyy ystävän, työtoverin tai kaveriporukan yllytyksestä. Talviuinti on nykyisin todella trendikästä ja sillä on todettu olevan useita terveysvaikutuksia. 

Säännöllinen pulahdus järveen muun muassa parantaa kylmänkestävyyttä, alentaa perusverenpainetta, parantaa verenkiertoa, lieventää stressiä ja nostaa mielialaa. 
03032016_ND49835.jpg#asset:705

Jokainen uintikerta on mielestäni erilainen. Kokemukseen vaikuttaa kellonaika, säätila, tuuli ja oma olotila. Jokainen kerta on myös haaste, mutta uinnin jälkeen tuntuu upealta. Päälle kuppi lämmintä juotavaa ja ihana lämmin tunne leviää koko kroppaan. Suosittelen kaikkia kokeilemaan, myös muita kaltaisiani vilukissoja!

03032016_ND49427.jpg#asset:706

Hawkhillin Villa Mariassa ja Villa Taavetissa ovat avannot auki läpi talven asiakkaita odottamassa. Myös muihin huviloihin toimitamme halukkaille talviuimareille avannontekovälineet. Avannon tekeminen vaatii jonkin verran käsivoimia, mutta itsetehtyyn avantoon pulahtaminen on sitäkin palkitsevampaa. Mikäpä olisikaan virkistävämpää, kun aloittaa kokouspäivä pikauinnilla avannossa? Tai kruunata lauantaisauna pikku pulahduksella. 

03032016_ND49816.jpg#asset:707

Ulkomaalaiset asiakkaamme usein puistelevat päätään ”Uimaan talvella? Ei ikinä!” Kuultuaan, että talviuinti on Suomessa suosittua, useimmat päättävät kuitenkin uskaltautua kokeilemaan. 

Suomen ladun sivuilta löytyy hyvät ohjeet talviuinnin aloittajille. Maalaisjärjellä pääsee toki pitkälle, mutta alkeet on hyvä tietää.

Tervetuloa ”jääkarhujen” joukkoon! 

- Kaisa 

Taavetti-avanto-luminen.jpg#asset:708